MEB 358 öğretmen atayacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), eylülde yapılan 40 bin öğretmen atamasında boş kalan 358 kadro için atama yapacak.
MEB 358 öğretmen atayacak

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, eylülde yapılan 40 bin  öğretmen kadrosuna atama yapılması planlandı ancak 39 bin 642öğretmen ataması yapıldı, 358 kontenjan ise boş kaldı. 

Bu bağlamda 2014 Yılı Eylül Dönemi Öğretmenlik İçin Başvuru ve Atama Duyurusu çerçevesinde ilk atama kapsamında başvuruda bulunan adaylar arasında 26. seçenek olarak "Tercihlerim dışındaki başka bir eğitim kurumuna atanmak istiyorum" seçeneğini  işaretleyenlerden boş kalan 358 kontenjana 15 alanda öğretmen ataması yapılacak. 

Adaylardan 1-5 Aralık'ta http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinden Elektronik Başvuru Form ile beyan alınacak. Adaylar, bu formlarını süresi içerisinde il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine onaylattıracak.

Atamalar Elektronik Başvuru Formunda "evet" seçeneğini işaretleyenler arasından, alanlar itibarıyla KPSS10 ve KPSS121 puan üstünlüğüne göre yapılacak sıralama sonucunda Bakanlıkça öğretmenihtiyacı bulunan eğitim kurumlarına kura ile 8 Aralık 2014 tarihinde atama gerçekleştirilecek.