MEB gelişmeyi duyurdu! Yaz tatili 1 ay...

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin gözü kulağı Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelecek yaz tatili haberinde. Peki yaz tatili ne zaman başlıyor?
MEB gelişmeyi duyurdu! Yaz tatili 1 ay...

Yaz tatili ne zaman başlıyor, sorusu milyonlarca öğrencinin cevabını araştırdığı bir soru olarak öne çıkıyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaz tatili açıklaması bekliyordu. Milyonlarca öğretmen ve velinin beklediği yaz tatili haberi geldi. Peki yaz tatili ne zaman başlıyor?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den yaz tatili ile ilgili gelecek açıklama ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri tarafından merakla bekleniyordu. Deprem bölgesinde eğitim gören öğrenciler yaz tatili ile ilgili açıklamayı en çok merak edenler arasında yer alıyordu.

YAZ TATİLİ 1 AYA DÜŞÜRÜLDÜ

Deprem bölgesinde yaz tatili diğer illere göre biraz farklı işleyecek. Buna göre eksik konuların telafisini eğitimde kalan son haftalara sıkıştırmak yerine Milli Eğitim Bakanlığı yaz döneminde yaz kursu yapacağını açıkladı. Bu çerçevede yaz kursu için gerekli çalışmaların hızlı bir şekilde tamamlandığı ve özellikle deprem bölgesi olmak üzere tüm Türkiye’de 1 Ağustos ile 1 Eylül tarihleri arasında yaz kursu verileceği açıklandı. 1 aylık eğitim süresi içerisinde matematik ve İngilizce eğitimi yürütülecek. Yaz kursu tüm ilkokul, ortaokul ve lise kademelerindeki sınıflar için geçerli olacak.

YENİ DÖNEM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Deprem bölgesinde de yaz tatili uygulaması diğer illerle aynı olacak. Ancak eksik konuları tamamlamak isteyen öğrenciler için farklı bir uygulama hayata geçirilecek. Buna göre, 16 Haziran Cuma günü, yaz dönemine merhaba diyecek olan milyonlarca öğrenci 1 Ağustos’tan itibaren yaz okulunda eğitime başlayacak ve 1 Eylül’de son bulan kursun ardından 10 gün sonra yani 11 Eylül’de okullar Türkiye'nin genelinde yeniden eğitim-öğretim hayatına başlayacak.

Etiketler :