MEB Konya’da materyal toplantısı yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Şehrimiz … Dersi Öğretim Materyalleri İl Koordinatörleri Toplantısı”, Mevlana Öğretmenevi Konferans Salonunda başladı.
MEB Konya’da materyal toplantısı yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Şehrimiz … Dersi Öğretim Materyalleri İl Koordinatörleri Toplantısı”, Mevlana Öğretmenevi Konferans Salonunda başladı.  Ortaokullarda seçmeli ders olarak okutulması planlanan ve ülkemizin 81 ili için 81 farklı içerikle oluşturulacak ders konusunda bilgi alışverişinde bulunulacak toplantının iki gün boyunca çalıştay şeklinde süreceği bildirildi.Program, Konya ili tanıtım filminin izlenmesiyle başladı. Selamlama konuşmasını yapan Mevlana Öğretmenevi Müdürü Galip Bilgili, tüm misafirlere hoş geldiniz diyerek bu çalışmanın ülkemizin geleceği için hayırlı olması temennisinde bulundu.

BÜYÜK’TEN TEŞEKKÜR

İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük yaptığı konuşmada, gönüller şehri Konya’ya gelen misafirleri ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Öğrencilerin kendi şehirlerini tanımalarının çok önemli olduğunun altını çizen Büyük, “Şehrimiz …” dersi sayesinde büyük bir eksiğin kapatılacağını vurguladı. Önce eğitimcilerin sonra da öğrencilerin kendi şehirlerini tanımalarının gerekliliğine değinen Büyük, Konya’da okul yöneticilerine yönelik böyle bir çalışma yaptıklarını da belirtti. Bu önemli çalışma vesilesiyle MEB Bakanına, Temel Eğitim Genel Müdürüne ve Daire Başkanına teşekkür ettiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Programlar ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanı Dr. Elif Bakar ise yaptığı konuşmada bir dersin ilk defa 81 farklı ismi olacağını söyledi. “Şehrimiz …” diyerek her şehrin kendi öğrencilerine kendi şehirlerini tanıtmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi. Bu dersin ortaya çıkış sürecinden de bahseden Bakar, önemli olanın öğrenilen bilginin yaşantıya çevrilmesi olduğunu ifade ederek “Şehrimiz …” dersi için çok kapsamlı bir hazırlık içerisinde olduklarını da ifade etti. İki gün sürecek bu programa ev sahipliği yapan Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne de teşekkürlerini iletti. Programa Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Programlar ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanı Dr. Elif Bakar ve İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ün yanı sıra şube müdürleri ve 81 ilden temsilci katıldı.

meb-konya’da-materyal--(4).jpg