MEB yurt dışına burslu öğrenci gönderiyor! Başvuru için son 4 gün!

YLSY başvuru süreci bu cuma sona eriyor. Yurt dışına lisansüstü eğitim almaları için burslu öğrencilerin gönderildiği YLSY 2023 programında 850 öğrenci yer alacak. Başvuruları geçtiğimiz hafta başlayan YLSY bursu alım sürecine ilişkin merak edilen tüm detaylar…
MEB yurt dışına burslu öğrenci gönderiyor! Başvuru için son 4 gün!

Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren haber MEB'den geldi. Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye'nin nitelikli insan kaynağı ihtiyacını karşılamak amacıyla tam 850 öğrenciyi resmi burslu statüde lisansüstü öğrenim görmesi için yurt dışına gönderecek. Peki bu programa nasıl kayıt olunur?

YLSY PROGRAMI NEDİR?

Söz konusu YLSY programı için açıklama Milli Eğitim Bakanlığı kaynaklarından geldi. Yapılan açıklamada 2023 Yurt Dışı Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme (YLSY) kapsamında yükseköğretim kurumlarından 81 üniversite adına 529, 27 farklı kamu kurumu adına ise 321 öğrenci yurt dışına gönderilecek.

KAÇ ÖĞRENCİ BU YLSY PROGRAMINDAN YARARLANACAK

Öte yandan programa dair yapılan açıklamanın devamında ise, öğrenciler, 2023 YLSY kapsamında 60 farklı ülkede öğrenim alabilecek. MEB bu kapsamda burslu olarak yurt dışına lisansüstü eğitim almak için göndereceği toplam öğrenci sayısını 850 olarak açıkladı.

HANGİ ALANLAR PROGRAMDAN YARARLANABİLECEK?

YLSY programı kapsamında yurt dışında eğitim alacak olan bazı alanlar, "Ülke/bölge çalışmaları, mimarlık, özel eğitim, psikoloji, sürdürülebilir çevre, deprem çalışmaları, siber güvenlik, veri bilimi ve bulut bilişim, akıllı enerji sistemleri, akıllı ve yenilikçi malzemeler, göç ve göçmen çalışmaları, otonom ve bağlantılı araç teknolojileri, elektrikli ve hibrit araçlar, yapay zeka ve makine öğrenmesi, yazılım mühendisliği, ileri robotik sistemler ve mekatronik, enerji depolama ve enerji verimliliği, iklim değişikliği, savunma teknolojileri, klinik eczacılık, moleküler farmakoloji ve ilaç araştırmaları, blokzincir teknolojisi, nükleer, siber güvenlik/kriptoloji, açık kaynak yazılımlar, bulut bilişim." olarak belirlendi.

Kaynak:AA

Etiketler :