Meclis FETÖ'nün darbe girişimini araştıracak

TBMM Genel Kurulu'nda, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına oybirliği ile karar verildi.
Meclis FETÖ'nün darbe girişimini araştıracak

TBMM Genel Kurulu'nda, 15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili Meclis araştırma komisyonu kurulması oybirliğiyle kabul edildi.

Önerge üzerinde imza sahibi olarak söz alan AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, çok sinsi, hain bir terör örgütüyle karşı karşıya olunduğunu söyledi.

Savaş ortamında dahi bombalanmayan Gazi Meclis'in terör örgütü tarafından hedefe konulduğunu belirten İnceöz, "Ne yazık ki asrın en uzun gecesine tanıklık ettik." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın darbe girişimi gecesi milleti meydanlara davet etmesinin "darbe girişiminin seyrini değiştirdiğini" vurgulayan İnceöz, darbelerin, ülkeleri ekonomik olarak geriyi götürdüğünü ifade etti.

17-25 Aralık olayları gerçekleştiğinde bunun da bir darbe girişimi olduğunu söylediklerini anımsatan İnceöz, ülkenin istikbali, geleceği söz konusu olduğu zaman nasıl bir arada olunabileceğinin örneklerinin gösterildiği bir sürecin yaşandığını söyledi.

İnceöz, kurulacak komisyonun çalışmalarının tarihi bir öneme sahip olacağını kaydetti.

"Başsavcı vekili, koruma polisinden emir alıyordu"

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, kurulacak araştırma komisyonunun, uzlaşma komisyonu gibi üyelerinin her partiden eşit olması gerektiğini söyledi.

"Ankara'da bir başsavcı vekilinin kendi koruma polisinden emir aldığını" bildiğini aktaran Aldan, "Böyle bir yapıyla karşı karşıyayız." dedi.

Bu yapıyla ilgisi olmayan insanların da aynı torbaya konulduğuna ilişkin kendilerine birçok başvurunun geldiğini dile getiren Aldan, "Bu iş cadı avına dönüştürülmemeli." ifadesini kullandı.

"FETÖ'cülerin hedef saptırdığı iddiası var"

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan ise uzlaşma ve diyalog ortamının sürdürülebilmesinin önemine değindi.

15 Temmuz'dan bu yana onbinlerce personelin açığa alındığına dikkati çeken Erdoğan, "Kurumlara sızan FETÖ'cülerin hedef saptırdığı iddiası da vardır. Bu açığa alma konusunda dikkatli davranılması gerekmekte." diye konuştu.

HDP İstanbul Milletvekili Celal Doğan da diğer darbelerden farklı bir darbe girişimi ile karşı karşıya olunduğunu vurgulayarak, "Bu girişimin çözülmesi gereken en büyük şifresi, amacının ve süresinin ne olduğu konusudur. Diğer darbelerin her birisi aslında birer gündem konusu yapılsa ve her hafta bir darbe tartışılsa yakın tarihe ışık tutacak nice belgelerle karşılaşırız." dedi.