'Meclisin en büyük gündemi 15 Temmuz olacak'

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, "Yeni yasama yılında da Meclisin önündeki en büyük gündem maddeleri 15 Temmuz'a ilişkin olacak." dedi.
'Meclisin en büyük gündemi 15 Temmuz olacak'

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, yeni yasama yılında da Meclis'in önündeki en büyük gündem maddelerinin 15 Temmuz darbe girişimine yönelik olacağını söyledi.

Turan, yarın başlayacak 26. Dönem ikinci yasama yılına ilişkin beklentilerini AA muhabirine değerlendirdi.

Milli iradeye karşı gerçekleştirilen ve bir işgal girişimi niteliği taşıyan 15 Temmuz'dan en fazla etkilenen kurumlardan birinin Gazi Meclis olduğuna işaret eden Turan, "Yeni yasama yılında da Meclisin önündeki en büyük gündem maddeleri 15 Temmuz'a ilişkin olacak." dedi.

Yasalarda değişikliklere neden olan olağanüstü hale ilişkin Kanun Hükmünde Kararnamelerin TBMM Genel Kuruluna geleceğini ifade eden Turan, ayrıca, MHP ve CHP ile mutabakata vardıkları Anayasa değişikliklerini de Genel Kurula getirme niyetinde olduklarını bildirdi. Turan, 15 Temmuz darbe ve işgal girişimini araştırmak üzere kurulan ve üyeleri belirlenen Meclis Komisyonunun da çalışmalarına başlayacağını ifade etti.

"Yenikapı ruhunu diri tutmak zorundayız"

Turan, "15 Temmuz sonrasında ortaya çıkan Yenikapı ruhunu diri tutmak zorundayız. Yenikapı ruhuna aykırı her davranış FETÖ ile mücadele noktasında bizleri daha da geriye götürecektir. FETÖ ile mücadele, ancak birlik ve beraberlik içerisinde sağlanabilir." diye konuştu.

Bülent Turan, 23 Temmuz'da ilan edilen OHAL'in 90 günlük süresinin 20 Ekim'de dolacağına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Son yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısında alınan tavsiye kararlardan biri de OHAL'in uzatılması yönündeydi. Konu, Bakanlar Kurulunda değerlendirildikten sonra Meclise gönderilirse Meclis üzerine düşeni yapacaktır. Bu durumda tezkerenin AK Parti ve MHP’nin firesiz, CHP'nin de büyük oranda sağduyulu vekilleri tarafından kabul edileceğini düşünüyorum. 15 Temmuz'da yaşadıklarımız olağanüstü bir süreçti. Bu süreçte FETÖ ile etkin mücadelenin yolu da OHAL'den geçiyor."