Meclis'te olağanüstü toplantı!

Sınır ötesi operasyon için olağanüstü oturum başlıyor.
Meclis'te olağanüstü toplantı!

Meclis'te sınır ötesi operasyon için olağanüstü tezkere oturumu başlıyor. Meclis'te sırayla partiler konuşmalarını gerçekleştirecek. 

ERDOĞAN TAKİP EDİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda gerçekleştirilecek olan tezkere oturumunu Meclis'ten takip ediyor. 

Irak ve Suriye tezkeresi, Başbakan Binali Yıldırım'ın imzasıyla TBMM Başkanlığına gönderilmişti. Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkinin bir yıl daha uzatılmasını öngören tezkere, Genel Kurul'daki oturumda oylanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bugünkü oturumu Meclis'ten takip ediyor. Oturumun açış konuşmasını TBMM Başkanı İsmail Kahraman yapıyor. 

Meclis'te bugün aynı zamanda bir ilk yaşandı. İlk kez Meclis başkanı bugün frag ile değil kravatla Meclis'in açılışını yaptı. 

sea76_1506172129_9466.jpg

Savunma Bakanı Nurettin Canikli:

Terör örgütü PKK/PYD sınır hattında bir devlet kurma peşinde, müttefikimiz ABD de teröre destek veriyor. Buna asla müsaade etmeyeceğiz. Fırat Kalkanı Harekatı yapılmasaydı bu topraklar DAEŞ'in elinde kalacaktı. Milli güvenliğimizi tehdit eden riskler karşısında sınır ötesi harekat yetkisine ihtiyaç var.