Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

MEDAŞ ve GAZNET Hizaya gelecek mi?

MEDAŞ ve GAZNET Hizaya gelecek mi?

 

Geçtiğimiz Cuma günü Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız AK Parti Konya İl Teşkilatı tarafından geleneksek olarak her ay düzenlenen Medya Tanıtım Programına katıldı.

Konu kesinlikle bir yazıda özetlenecek boyutta değil ama elimden geldiği kadarıyla size yorumlamaya çalışacağım.

Önce AK Parti Konya İl Teşkilatını, Başkan Sayın Ahmet Sorgun’u ve ekibini kutluyorum. Yani tek kelimeyle bravo, ancak inanınız başarılı bir yönetim bu kadar olur. Allah nazardan saklasın ve başarılarının devamını versin.  

İnanınız bu övgümü abartmıyorum, geçenlerde MEDAŞ ve GAZNET ile ilgili Sayın Ahmet Sorgun başkanlığında bir toplantı yapılmıştı ve ben de bu toplantıdan sonra Sayın Ahmet Sorgun’a bu toplantılardan bir şey çıkmayacağını ifade eder mahiyette bir eleştirel yazı yazmıştım. Kendimizi abartmayalım ve hadsizlik yapmayalım, elbette bu toplantıyı bizim yazımıza istinaden tertip etmediler, Sayın Bakanı bizim yazımızın neticesinde çağırmadılar ama ben bir gazeteci olarak hem Sayın Bakana sorularımı sordum ve hem de sorunların çözüleceği konusunda ikna oldum.

Başkan Ahmet Sorgunu Kutluyoruz ama Sayın Bakanı da kutluyoruz, siyaset böyle yapılır, en tuhaf soruya bile cesaretle ve pozitif enerji ile yanıt verip herkesten tam not almak ancak bu kadar olur.

Bu toplantının Sayın Tahir Akyürek ve medya karşısına çıkmaktan çekinen diğer siyaset erbabına da örnek olmasını diliyorum. Gördüğünüz gibi gazetecilerin soruları sizi yıkmaz, bilakis net ve doğru yanıtlar vererek gazetecilerin ve tabi ki kamuoyunun gözünden tam not alırsınız ve toplumda büyük bir siyasetçinin yönettiği bir belediye ya da hükümetin güvenini içinde hisseder. Neymiş, basından kaçmak değil basın ile cesaretle yüzleşmek asıl olanmış. Demek ki gazetecileri muhatap almamayı öğütleyen danışman yanlış biliyormuş bu işi.

Sayın Ahmet Sorgun ve ekibini, Sayın Bakan Taner Yıldız’ı bugün takdir etmeyen bir gazetecinin var olduğunu ben zannetmiyorum. Bu topluma da sirayet etmektedir ve AK Parti Konya İl teşkilatı bu çerçevede toplumla hakikaten takdir edilecek bir ilişki kurmuştur.

Sayın Bakanın açıklamalarına gelince.

Sayın Bakan Enerji Bakanı olduğunu bize net gösterdi. İfadeleri net, “hesap sorarız” diyor, MEDAŞ’a da, GAZNET’e de hesap soruyor. “Yaptırım uygularız” diyor ve net konuşuyor. MEDAŞ, Bakan’ın girişimi ile (Sayın Ahmet Sorgun’da bu konuda Bakanı tebrik etti) vergi ödemelerini tekrar Konya’dan yapacakmış. Bakan Yıldız “Konya’nın bu konuda mağdur olmasına göz yumamayız” diyor.

Ben Konya’ya elektriğin az geldiğini ifade ettim, Bakan Bey ise Konya’da elektrik yetersizliği, döneminin artık bittiğini, her türlü yatırımın yapıldığını ve Konya’ya yönelik elektrik arzının 1200 megavat artırıldığını ifade etti. TEİAŞ’a gerekli talimatlar verilmiş ve bu konuda sıkıntı yaşanmaması için her türlü yatırımında yapılacağına işaret etti.

Karapınar ile ilgili çok önemli konuları konuştu. 1.8 milyar ton kömür rezervini anlattı. Yapılacak santrallerin ne kadar önemli olduğunu ve bu konuda her türlü çalışmanın önümüzdeki günlerde başlayacağını, 2023 yılına kadarda 2 Atatürk Barajına denk elektrik üretilecek altyapının kurulacağını belirtti. Güneş konusunda da önemli yatırımlar hedefleniyormuş onlardan bahsetti.

Nükleer Enerjiler, HES’ler ve tabi Doğu Akdeniz konusundaki açıklamaları da önemli açıklamalar arasındaydı. Nükleerle herhalde Türkiye önümüzdeki günlerde resmen tanışacak, biz o günleri hasretle bekliyoruz. 2018’e kadar yatırımlar netleşecekmiş. HES’ler ve nükleer enerji santrali bildiğiniz gibi Türkiye’nin enerji bağımlığını bitirecek çok önemli projelerdendir. Bunu hepimizin bilmesi gerekiyor ve hükümete bu konularda destek olmalıyız.

Ayrıca toplantıdan aldığım notları da sizinle paylaşayım. Sayın Konya Milletvekillerimiz Mustafa Kabakçı, Mustafa Akış, Mustafa Baloğlu, İlhan Yerlikaya Hocamız bizlere hoş geldiniz dediler ve ellerimizi sıktılar. Ayşe Türkmenoğlu ve Gülay Samancı hoş geldiniz demediler ama beni asıl şaşırtan ise Cem Zorlu Hocamız oluyor. Bizlere hiçbir şekilde pas vermeden direk geçip kendisine ayrılan yere geçti. Yani hiç birimizle muhatap olmadı. Tavırlarında içtenlik yok ve bizi üzüyor, bilgisi olsun.  

Aksaray Milletvekilleri de salona gelmişti. Anlaşılıyor ki MEDAŞ’a, uzun uzun devam eden toplantıda bölgenin sıkıntıları da birebir Bakan aracılığıyla iletilmiş oldu.

Evet, biz yazının sonunda güzel bir toplantı olduğunu tekrar ifade edelim ve Pozitif tavırlarıyla hepimizin sorularını net yanıtlayan Bakan Taner Yıldız Beyin tavrının diğer siyasetçilerimize örnek olmasını dileyelim.

GAZNET ile MEDAŞ halkımızı üzerse bilsin direk Sayın Bakana kendilerini şikâyet edeceğiz. Ve tabi Sorgun ve ekinin bu performansı sürdürmesini diliyor ve bekliyoruz. Elbette Maşa Allah, elbette Allah yardımcıları olsun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR