Medicana basınla kahvaltıda buluştu

Medicana Konya Hastanesi basın mensuplarıyla bir araya gelerek, Medicana Sağlık grubunun sektördeki yeni girişimleri hakkında bilgi verdi.
Medicana basınla kahvaltıda buluştu

Konya Medicana Hastanesinin basın mensuplarına yönelik düzenlediği kahvaltı, Medicana Genel Müdürü Fulya Erdemil, Genel Müdür Yardımcısı Hasan Kişi, Medicana Tıbbi Direktörü Dr. Öğretim Üyesi Bülent Koçer, Medicana Kurumsal İletişim Direktörü Kurtuluş Okutan, Kurumsal İletişim Grup Müdürü Gül Uğurlu’nun katılımlarıyla gerçekleşti.

Medicana Hastanesi olarak Konya’nın önemli sağlık hizmeti sunucuları arasına girdiklerini söyleyen Kurumsal İletişim Direktörü Kurtuluş Okutan, “Medicana Konya hastanemiz 2012 yılında hizmet vermeye başladı. 2012 yılından bu yana hem Konya’ya hem de çevre illere sağlık hizmeti sunuyoruz. Konya ilk günümüzden bu yana bize büyük teveccüh gösterdi” dedi.

medicana-1.JPG

‘MEDICANA EĞİTİM ALANINDA DA BÜYÜYOR’

Medicana hastanesinin sadece sağlıkta değil eğitim alanında da gelişim gösterdiğini vurgulayan Direktör Kurtuluş Okutan,”Medicana olarak Konya’da yatırım ve gelişimimizi her yıl artan bir şekilde sürdürdük. Sağlık hizmetini erişilir ve geçmiş sağlık hizmetine sunmak için gayret gösterdik. Yeni hizmet alanları ekledik. Varlığımızı ve her geçen artırdığımız çabamızı siz basın mensuplarının desteğiyle anlattık. Önemli olan tıbbın yeni gelişen alanlarında ve kronik hastalıklarda Konya ve çevresine iyi hizmet sunmaktır. Medicana, sadece sağlıkta değil eğitimde de büyümektedir. Bunun örneği de MBA Okulları ve Fenerbahçe Üniversitesidir. Diğer bir konu ise önümüzdeki yıl Medicana Ataşehir Hastanemiz açılıyor. Şuanda 13 hastanemiz var. Önümüzdeki yılsonunda 15 olacak. Sonra bir yatırım daha İstanbul Ataköy’de yapılacak. Böylece Medicana, yurt içerisinde sağlık alanındaki büyümesini tamamlamış olacak” şeklinde konuştu.

‘TÜRKİYE’DE ÖZEL SAĞLIK SEKTÖRÜNÜN PAYI YÜZDE 7 ORANINDA’

Türkiye’de özel sağlık sektör payının, toplam sağlık sektörünün içerisinde yüzde 7’leri geçmediğinin bilgisini veren Okutan, “Özel sağlık sektörünün, sağlık sektörü içerisinde gidecek henüz daha yolu var. 2008 yılından sonra Sağlık Bakanlığı hastane açma uhdesini kendisinde topladı. Sağlık Bakanlığı her sene Ekim ya da Kasım ayında bir komisyon kuruyor ve sağlık yatırımı yapılacak geliri belirliyor. Bu günlerde yatırım yapmak isteyen özel yatırımcı varsa o illerde sağlık yatırımı yapıyor. Yani hastane açmak artık özel yatırımcılığın uhdesinde değil. Zamanla sağlık grupları büyüdü. Çünkü Anadolu’daki küçük hastaneler kendi başlarına hayatlarını idame ettiremez hale geldi ama bizim de içinde olduğumuz gruplar büyüdü. Gruplar ruhsat taşımaya başladılar. Kapalı hastaneler ruhsatlarını alarak büyük bir yer açtılar ama sağlık sektörü içerisinde özel sağlık sektörünün payı henüz az ve daha gidecek yol var” diye aktardı.  

medicana-2.JPG

‘ŞEHİR HASTANELERİNİN AÇILMASI BİZİM DE ÖNÜMÜZÜ AÇAR’

Şehir hastanelerinin açılmasının, özel sağlık sektörüne de kaktı sağladığını ifade eden Okutan, “Şehir hastanelerinin açılması, kamudaki sağlık hizmetinin daha profesyonel ve daha modern hale kavuşması, bizi ve özel sağlık sektörünü besleyecek ivme kazandıracak bir gelişmedir. Şehir hastanelerinin bize katacağı şeyi ben yurt dışı hasta açısından çok önemsiyorum. Çünkü şehir hastanelerinin bir vizyonu; Türkiye’nin konumu nedeniyle bu bölgedeki yabancı hastaları da Türkiye’de tedavi etmekle ilgiliydi. Bildiğim kadarıyla hükümetin şehir hastanelerini yapmadaki amaçlarından bir tanesi de kendi halkımızla beraber yurt dışında sağlık ihtiyaçlarını çözemeyen insanların sağlık ihtiyaçlarını Türkiye’den karşılamasıydı. Bu konuda yapacağı yatırım ve açacağı ön, özel sağlık sektörünün de önünü açacaktır. Dolayısıyla kamudaki büyümemiz bize çok ket vurmaz bizim de önümüzü açar. Sağlık sektörünün de önünü açar” diyerek sözlerini noktaladı.

medicana-3.JPG

‘HER GÜN BÜYÜYEN BİR HASTANEYİZ’

Konya halkının sevgisiyle ve desteğiyle her gün büyüyen bir hastane olduklarının altını çizen Genel Müdür Fulya Erdemil, “2012 yılından beri hizmet vermekteyiz ve 2 buçuk senedir Medicana Konya Hastanesinde genel müdürlük yapmaktayım. Medicana hastanemiz, bildiğiniz üzere 2012 yılından beri tüm branşlarda akademik kadrosuyla Konya halkına ve çevresine hizmet vermektedir. Bizim amacımız;  hem Konya’ya, hem sağlık sektörüne, hem Konya Medicana hastanesine her sene farklı çıktılarla yatırım yapmak ve geliştirmektir. Biz aynı zamanda bir üniversite hastanesiyiz. Ve beşinci sınıf öğrencilerimizin eğitimlerine destek vermekteyiz. Genç doktorları yetiştirmek de bizler için gurur vericidir” diye konuştu. Konya’ya yoğun bakım ihtiyacı olarak ileri düzey bir hizmet verdiklerini aktaran Dr. Öğretim Üyesi Bülent Koçer, “Radyasyon Onkolojisi gibi birçok alanda lider konumuzun geldiğimizi düşünüyorum. Birçok değişik operasyonları da yapıyor hale geldik. Bizim için gurur verici olan tıp fakültesi öğrencilerimiz şuanda Medicana Konya Hastanesinin içinde staj görmekte. Yaklaşık 144 öğrencimiz var ve bunun yanında hemşire, ebe hemşire, radyoloji teknisyenlerle birlikte yaklaşık 300’e yakın stajyerimiz olmakta. Onlara eğitim vermek onları da yüksek standartlarda bir hekim yapabilmek için büyük gayret harcıyoruz. Ve hocalarımızın buna destek veriyorlar” ifadelerini kullandı. Kahvaltı, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

•SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ