Medicana Konya Hastanesi’nde ilk kez kapalı yöntemle akciğer ameliyatı yapıldı

Konya'da akciğer mantarı hastalığı bulunan bir kişi kapalı yöntemle yapılan ameliyat sonrasında sağlığına kavuştu.
Medicana Konya Hastanesi’nde ilk kez kapalı yöntemle akciğer ameliyatı yapıldı

Konya'da akciğer mantarı hastalığı bulunan bir kişi kapalı yöntemle yapılan ameliyat sonrasında sağlığına kavuştu.

Konya'da akciğer mantarı olan 35 yaşındaki Şükrü Doğan Medicana Konya Hastanesi'nde kapalı yöntemle geçirdiği ameliyat sonrası kısa süre içinde taburcu oldu.

Operasyonu gerçekleştiren Medicana Konya Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Serdar Özkan, ilk kez kapalı akciğer ameliyatı yapıldığını belirterek, "Akciğer kanseri başta olmak üzere birçok akciğer ameliyatı teknolojik gelişmeler sayesinde artık 4-5 santimetrelik kesiler ile gerçekleştirilebilmektedir. Klasik yöntemler ile kaburgalar arasından yaklaşık 20 santimetrelik kesiler ile gerçekleştirilen göğüs cerrahisi operasyonlarından sonra hastanın taburcu oluş süresi ve tam olarak iyileşme, toparlanma süresi kapalı yapılan operasyonlarda neredeyse yarı yarıya inmektedir. Kapalı yöntem ile gerçekleştirilen ameliyatlarda küçük bir delik açıldığı için insan dokusuna çok daha az zarar verilmekte, hastanın ameliyat sonrası konforu daha belirgin olmaktadır. Klasik ameliyat tekniklerinde hastayı belirgin derecede rahatsız eden ağrı kapalı cerrahi sonrası son derece az olmaktadır" dedi.

Özkan, Şükrü Doğan'ın ameliyatında sağ akciğerinin üst parçasını aldıklarını ifade ederek, "Geçirilmiş bir hastalık nedeni ile sağ akciğerinin üst parçasının alınması gereken 35 yaşındaki hastanın ameliyatı yaklaşık 5 santimetrelik kesi ile göğüs boşluğunun kamera ile görüntülenmesi yöntemi ile başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Açık tekniklerle yapılan akciğer ameliyatlarına kıyasla daha az ağrıya neden olan bu yöntem ile hastanın toparlanması erken dönemde sağlanmış ve taburcu edilmiştir" diye konuştu.

Kaynak: