Medya kuruluşlarından Almanya'nın kararına tepki

Anadolu'da faaliyet gösteren 300 medya kuruluşu, Alman Federal Meclisinin 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını tanıyan karar tasarısını oy çokluğuyla kabul etmesini kınadı.
Medya kuruluşlarından Almanya'nın kararına tepki

Anadolu'da faaliyet gösteren 300 medya kuruluşu, Alman Federal Meclisinin 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını tanıyan karar tasarısını oy çokluğuyla kabul etmesini kınadı.

Anadolu Yayıncılar Derneğinden 300 medya kuruluşunu temsilen yapılan yazılı açıklamada, kararla "Almanya parlamentosunun çirkin yüzünü gösterdiği" belirtildi.

Tarihçilerin işine karışan parlamentonun, siyasi karar alarak bu kritik süreçte neyi hedeflediğinin anlaşılmadığı bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kendi tarihlerindeki karanlık dönemleri görmezden gelenler, akla mantığa uymayan bir girişimle akılları sıra Türkiye'ye gözdağı vermeye çalışmaktadır. Unutmasınlar ki kendi tarihleri, geçmişleri karanlık sayfalarla doludur. Her ne kadar Türkiye ile ilgili karalama ve itibarsızlaştırma girişimlerinde bulunsalar da tarih böylesine mesnetsiz ve tutarsız karar alanları asla unutmayacaktır."

Almanya'nın kararının tamamen siyasi ve tutarsız olduğu vurgulanan açıklamada, "Bu kararla Alman Hükümeti tarihi bir yanlışa imza atmıştır. Yok hükmünde değerlendirdiğimiz bu kararı, Anadolu Yayıncılar Derneği olarak kınıyoruz." ifadesi kullanıldı.