Mehir, 150 çift için “Bismillah” dedi

Mehir Aile Derneği Filistin’de (Gazze) 100 ve Karadağ’da 50 çiftin düğünü için düğmeye bastı.
Mehir, 150 çift için “Bismillah” dedi

Bu noktada yapılacak düğünler ve çiftlere sağlanacak yardımlar için de ayni ve nakdi yardımları beklediklerini söyleyen Mehir Aile Derneği Başkanı  Aygül Erdem ‘Toplumun inşası da iflası da aileye bağlıdır. Tüm çabamız bu yüzden’ diye konuştu.

Mehir Aile Derneği Filistin’de (Gazze) 100 ve Karadağ’da 50 çiftin düğünü için düğmeye bastı. Bu noktada yapılacak düğünler ve çiftlere sağlanacak yardımlar için de ayni ve nakdi yardımları beklediklerini söyleyen Mehir Aile Derneği Başkanı Aygül Erdem “Bir toplumun hak ettiği uygarlık seviyesine ulaşması için pek çok neden vardır. Bu pek çok neden arasında en önemlisi elbette ‘aile’ dir” diye konuştu.

aygul-erdem-001.jpg

“BİR AİLE, BİR TOPLUMU, BİR TOPLUM DÜNYAYI ETKİLER”

Mehir Vakfı olarak aile kavramına önem verdiklerini söyleyen Erdem, konuşmasını şöyle sürdürdü; “ Çalışmalarımız ve hizmetlerimiz de bu bağlamda devam etmektedir. Yıkılmak ve yıpratılmak istenen aile olgusu diri ve canlı kalsın diye var gücümüzle çalışmaktayız. Zira aile, toplumun mihent taşı, hayat pınarıdır. Toplumun inşası da iflası da aileye bağlıdır. Aile hayatı birlik ve beraberliği, acıyı ve tatlıyı paydaş etmeyi, sıkıntılara birlikte göğüs germeyi ve sevinci çoğaltmayı şiar edinirse onu yıkacak hiçbir güç ve kuvvet yoktur. Hal böyle olunca elbette bir aile bir toplumu ve bir toplum bir dünyayı etkiler”

ziyaret-013.jpg

“GÜN, KARDEŞLİĞİMİZİ GÖSTERME GÜNÜDÜR”

Mehir Vakfı öncülüğünde yeni bir yapılanmaya gittiklerini ve Mehir Aile Derneği olarak gençlerin evlilik ve aile konularında faaliyet göstermeye çalıştıklarını belirten ve bu bağlamda yönetim kurulu üyeleri, Durmuş Ali Kandak, Ramazan Tezel ve Ali Tuzla ile hem bir tanışma ve tanıtma faaliyetlerine başladıklarını ifade eden Erdem; “Bundan önce olduğu gibi bundan sonrada kardeşlerimizin yanında olacağız. Hayırsever kardeşlerimizden, Filistin (Gazze)’de 100 çiftimizi ve Karadağ (Rojaye)’de 50 çiftimize yapacağımız toplu düğün programlarımıza ayni ve nakdi yardımları bekliyoruz. kardeşlik kan bağı ile değil can bağı iledir. Şimdi kardeş olduğumuzu gösterme vaktidir” diye konuştu.
İSMAİL POÇAN / YENİ HABER GAZETESİ