“Mehir 2018’de de ihtiyaç sahiplerinin yanında”

Mehir Aile Derneği Başkanı Aygül Erdem, Mehir Vakfı'nın 2017 yılı faaliyetleri ve 2018 yılı projeleri hakkında bilgilendirme toplantısında konuştu.
“Mehir 2018’de de ihtiyaç sahiplerinin yanında”

Mehir Aile Derneği 2017 yılı faaliyetleri ve 2018 yılı projeleri hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Bir otelde düzenlenen toplantıya Mehir Aile Derneği Başkanı Aygül Erdem ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. Ailenin toplumun çekirdeği olduğunu ifade eden Başkan Aygül Erdem, “Türk Milletinin asırlar boyunca bağımsız bir devlet olarak yaşamasını sağlayan unsurlardan biride ailedir. Aile toplumun aynasıdır, mikro yansımasıdır. Dolayısıyla bu kurumun sağlam ve köklü değerler üzerine kurulması ve yaşatılması gerekmektedir. Mutlu bireyin mutlu aileyi, mutlu ailenin de mutlu toplumu oluşturduğu bilincindeyiz. Bu bilinçle Konya’mızın 31 ilçesinde, Ülkemizin 81 ilinde ve Yurtdışındaki ihtiyaç sahibi nişanlı çiftlere hizmet etmek için Mehir Vakfı çatısı altında faaliyet göstermekte olan Mehir Aile Derneği Haziran 2016’dan bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir” diye konuştu.

10-1-2-027.jpg

FİLİSTİN’DE 250 ÇİFTE TOPLU NİKAH TÖRENİ

Mehir Aile Derneği’nin 2017 yılı faaliyetlerinden bahseden Başkan Erdem, “İhtiyaç sahibi 83 nişanlı çiftimizin düğünleri gerçekleştirildi. 82 ailemize eşya yardımında bulunuldu.Suriye Halep’te yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere verilmek üzere 4 bin 973 adet eşya Türk Kızılayı’na teslim edildi. Yine ihtiyaç sahibi ailelere ev ve giyim eşyası teslim edildi. Şehit Erol Olçok İlköğretim okulunda okuyan Suriyeli ihtiyaç sahibi çocuklarımıza dağıtılmak üzere Giyim Eşyası teslim edildi. 2018 yılında ise Uluslararası Filistin Alimler Birliği Derneği, Türk Kızılayı ve Mehir Vakfı ortaklığıyla Filistin-Gazze’de yaşayan ihtiyaç sahibi 250 çiftin toplu düğün ve nikah organizasyonu gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

İSMAİL POÇAN / YENİ HABER