Mehir Vakfı ümmetin de yanında

Ümmet coğrafyasından yaklaşık 10 bin gencin yuva kurmasına vesile olduklarını söyleyen Erdem, son olarak Filistin’e 4 TIR yardım gönderdiklerini, bu sayıyı 7 TIR yardıma çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
Mehir Vakfı ümmetin de yanında

Mehir Vakfı olarak bugüne kadar sadece Türkiye’de değil tüm ümmet coğrafyasından yaklaşık 10 bin gencin yuva kurmasına vesile olduklarını söyleyen Mehir Vakfı Genel Müdürü Aygül Erdem, son olarak Filistin’e 4 TIR yardım gönderdiklerini, bu sayıyı 7 TIR yardıma çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Mehir Vakfı’nın 20 yılda 10 bini aşkın çiftin mutluluğuna vesile olan bir kuruluş olduğunu söyleyen Mehir Vakfı Genel Müdürü Aygül Erdem, “18-40 yaş arası ilk evlilikleri olmak şartıyla iki asgari ücretin altında maddi durumu olan tüm gençlerimizi bize başvurabiliyorlar. Bu gençlerimize yüze yakın kalemde ürünler veriyoruz. Oturma odası, yatak odası, halılar, perdeler, mutfak eşyaları gibi ürünlerde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Düğünlerimiz toplu ya da bireysel şekilde gerçekleşebiliyor. Toplu düğünlerde partnerlerimiz İllerde Belediyeler ve valilikler, İlçelerde yine Belediyeler ve kaymakamlıklar oluyor. Biz eşya yardımında bulunurken bu partnerlerimizden de beyaz eşya konusunda yardım istiyoruz.  En son İstanbul’da yaşayan Filistinliler için bir düğün organizasyonumuz oldu. Burada 50 çiftimizi evlendirdik. Bu düğünümüzü de Filistin Âlimler Birliği ve İstanbul Üsküdar Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleştirdik. Yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da toplu düğünler gerçekleştiriyoruz. Yine yurt dışında son olarak Karadağ’da Türk Kızılay’ı ile birlikte 25 çiftimizi evlendirdik. Ümmet bilinciyle hareket ederek Müslümanın yaşadığı her yere yardım götürüyoruz. “Evlad-ı Fatihan Projesi” ile Bulgaristan, Yunanistan, Karadağ, Kosova, Bosna Hersek ve Makedonya’da toplu düğün projeleri yapacağız. Her bir ülkede yüzer çiftimizi evlendireceğiz. Bu tür toplu düğünlerimiz var ancak ben göz önünde olmak istemiyorum, beni kimse görmesin diyen çiftlerimizi de saygı ile karşılıyoruz. Cumartesi günleri bizim düğün günümüzdür. Eşya dağıtımlarımız bugün yapılır. Çiftlerimiz gelip mağazamızdan istedikleri gelinliği, nişanlığı, ayakkabıyı alabiliyorlar. İstedikleri oturma gruplarını, halıyı seçebiliyorlar.” dedi.

aygul-erdem.jpg

AİLEYİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Vakıf olarak ailenin kurulması kadar korunması ve devam ettirilmesine de önem verdiklerini söyleyen Erdem, “Mehir Vakfı olarak aileye de çok önem veriyoruz. Aile ile ilgili projelerin hemen hemen hepsinde Mehir Vakfı’nı görmek mümkündür. Aileleriniz günümüzde gerçekten dört bir yandan tehdit altında bulunuyor. Şarkılarla, dizilerle, televizyon programlarıyla aile yapımıza zarar vermek istiyorlar. Biz Mehir Vakfı olarak ailenin toplumun mihenk taşı olduğuna inanıyoruz. Aile yapısını korumalıyız ki toplumu koruyabilelim. Saffet Köse hocamızın hazırlamış olduğu “Genetiği ile Oynanmış Kavramlar ve Aile Medeniyetinin Sonu” adlı bir kitabımız var. Bu kitabı ücretsiz olarak dağıtıyoruz. 6. Baskısını da Selçuklu Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’ın destekleri ile gerçekleştirdik. Bu kitabımız şu anda toplamda 140 bin adede ulaştı. Daha sonra Saffet Köse hocamızın editörlüğünde yılda iki kez çıkan İslam Hukuku dergimiz var. Bu yıl da 27. Sayısı çıkacak.” şeklinde konuştu.

mehir--(1).jpg

FİLİSTİN’İN BİZDE YERİ AYRI

Son olarak Filistin’e 3-4 TIR’lık bir yardım malzemesi gönderdiklerini şimdi de 4 TIR daha gönderebilmek için hazırlıklarını devam ettirdiklerini aktaran Erdem, “Şimdi de Gazze’ye bir yardım kampanyası başlattık. Filistin’in bizde çok önemli bir yeri var. Burada yaşayanlar da çok zor durumda yaşıyorlar. Orası bizim kanayan bir yaramız. Hükümetimizin İsrail ile imzaladıkları mutabakatla il yardım gemimiz Ramazan ayında yola çıkmıştı. Bayramda da yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaşmıştı. Şimdi de ikinci gemimizi hazırlıyoruz. Geçen haftalarda 3 tırımızı gönderdik. Bu tırlarda tam 705 bin liralık malzeme teslim ettik. Şu anda da 4 TIR daha hazırlanıyor. Amacımız 2-3 milyar tutarındaki bir yardımı bu bölgelere ulaştırabilmek.  Bugüne kadar Konyalılar bizlere desteklerini hiçbir zaman esirgemediler. Ne mutlu ki Konya’da yaşıyoruz. Ne mutlu ki Konyalıyız. Memleketimizde ümmet ve zekât bilinci çok fazla. Bu hassasiyet dolayısıyla Konya ile gurur duyuyoruz. İnşallah bu projeye de 3-4 tır diye başladık ama Rabbim bereketlendirsin, tırlarımızın sayısı artsın.” ifadelerini kullandı.

mehir--(2).jpg

“SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNİN DE İÇİNDEYİZ”

Mehir Vakfı’nın düğün organizasyonlarının yanında birçok sosyal sorumluluk ve yarım projesinde de yer aldığını sözlerine ekleyen Erdem,  “Ramazan ayında Yalıhüyük, Ahırlı, Bozkır, Halkapınar ve Hadim’e ayni yardım kampanyaları düzenledik.  Irak Telafer’e 7 tırla başlayan yardım kampanyamız 24 tıra çıktı. Daha sonra Bayırbucak Türkmenlerine iki tırla başlamıştık altı tır gönderdik. Tırlarımızda züccaciye, ev tekstili, giyim, mobilya, çocuk bezi, temizlik ürünleri, okul çantası, kırtasiye gibi ürünler bulunuyor. Mehir Vakfı olarak bu kampanya kapsamında nakdi ve ayni yardımları kabul ediyoruz. Konya başta olmak üzere Türkiye’nin her yerinden yardımlar geliyor. Hayırseverlerimize bu anlamda çok teşekkür ediyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

mehir--(3).jpg 

İSMAİL KOÇ / YENİ HABER GAZETESİ