Mehmet Akif Yılmaz: Bu seçim Türkiye’nin değişim ve dönüşüm seçimi

AK Parti Konya 27.Dönem Milletvekili Adayı Mehmet Akif Yılmaz, 24 Haziran seçimlerinin Türkiye’nin değişim ve dönüşüm seçimi olacağını söyleyerek, “24 Haziran, yeni bir dönemin ve sistem değişikliğinin başlayacağı bir seçimdir” ifadelerini kullandı.
Mehmet Akif Yılmaz: Bu seçim Türkiye’nin değişim ve dönüşüm seçimi

Ramazan Ayı’nda yaptıkları seçim çalışmalarının öğle saatlerinde başlayıp gece geç saatlere kadar devam ettiğini söyleyen AK Parti Konya 27.Dönem Milletvekili Adayı Mehmet Akif Yılmaz, “Her gün İl Seçim Koordinasyon Merkezi’nin bize verdiği çalışma programı çerçevesinde yanımızda, İl Başkan Yardımcılarımız, İl Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Belediye Başkanlarımız, Belediye Meclis Üyelerimiz ve Kadın ve Gençlik Kolları Üyelerimiz ile birlikte çalışmalara başladık. Bu çalışmalar öğle civarı başladı ve gece geç saatlere, sahura kadar devam etti. Mübarek Ramazan Ayı çerçevesinde böyle bir takvim belirlendi. Çalışmalarda, halkımızın teveccühünün gerçekten üst düzeyde olduğunu gördük. Zaten halkımız bize gösterdiği teveccühü, 2 Haziran Cumartesi günü yapılan tarihi mitingde, Cumhurbaşkanımızın Konya’ya gelişiyle birlikte liderimize de göstermişti. Cumhurbaşkanımızı havaalanından Kılıçarslan Meydanına kadar karşılayan konvoy 2 saatlik süreçte toplam 320 bin kişiyle karşıladı. Kilometrelerce kuyruk oluştu. Reisimiz bu esnada halkımızla birebir iletişimde bulundu. Bu coşku seli teşkilatımızın özel gayretleriyle Konya’mızın en ücra köşelerinden gelen kardeşlerimizle miting alanında doruğa ulaştı. Kılıçarslan meydanı hınca hınç doldu. Meydan tarihi günlerinden birini yaşadı.  Biz buna şahit olduk” dedi.

mehmet-akif-yilmaz-saha-calismasi-(1).png

“İNSANLARLA GÖNÜLDEN İLETİŞİM KURUYORUZ”

Vatandaşlarla iletişimlerinin üst düzeyde olduğunu belirten Mehmet Akif Yılmaz, “Dertleşiyoruz, hasbihal ediyoruz, onlarla gönülden iletişim kurmaya çalışıyoruz, dualarını almaya çalışıyoruz. Zaten siyasetteki temel ilkelerimizden biri budur. Çünkü siyasette, Cumhurbaşkanımız bu gönül alma işine ve duaya çok inanan bir insan… Unutmadan Reisin geldiği Cumartesi günü, Cumhurbaşkanımız o yoğun programı çerçevesinde havaalanında, -çocukları vasıtasıyla- 73 yaşındaki hasta bir annemizin, hastalığı nedeniyle gelemediğini ve liderimizi görmeyi çok arzu ettiğini belirtmişti. Cumhurbaşkanımız Konya’dan Çumra’ya, Çumra’dan da Aksaray’a gidecekti. Çok yoğun programları olmasına rağmen tarihi Konya mitingi bittikten sonra işi gücü bırakıp hemen bir hasta ziyareti yapacağız dediler. 73 yaşındaki hasta annemizin son arzusunu yerine getirmek için Reisimiz gidip ziyaretini gerçekleştirdi ve duasını aldı. Sonra da Çumra ve Aksaray programlarına gitti. Bu her liderde bulunacak bir vasıf değil… Çünkü bu iş bir gönül işi… Yani içten gelen bir duygu... Bunu da Cumhurbaşkanımız ve liderimiz çok iyi sergiliyor. Sizlerde görüyorsunuz muhalefetin adayıyla mitingde selfie çekmek isteyen bir vatandaşımızı korumalar aşağıya atıyorlar. Bir de diyorlar ki “Biz Başkan olursak koruma bulundurmayacağız”. Bugün vatandaşımızı platformdan aşağıya atanlar yarın neler yapmaz” şeklinde konuştu.

mehmet-akif-yilmaz-saha-calismasi-(2).png

“YENİ BİR DÖNEM BAŞLAYACAK”

 “AK Parti şu ana kadar Türkiye’de 12 seçim kazanmış bir parti” diyen Yılmaz, “24 Haziran, yeni bir dönemin ve sistem değişikliğinin başlayacağı bir seçim. Bu seçimin en temel özelliği daha önceki seçimlerde tek oy pusulası bulunan ve kişiler gittiğinde bu tek oy pusulasında tercihini belirlediği bir seçim sistemi vardı. Ama bu seçimde, hem Cumhurbaşkanının seçileceği hem de parlamentonun seçileceği bir seçim sistemi olacak. Yani bu, Türkiye’nin değişim ve dönüşüm seçimi… Biz zaten vatandaşlarımıza özellikle bunu hatırlatıyoruz. Bu seçimde, hem Cumhurbaşkanımızı hem parlamentoyu seçeceksiniz. Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle; güçlü parlamento, güçlü hükümet, güçlü Cumhurbaşkanının seçileceği bir seçim sistemi olacak. Böylece Türkiye’de yeni ve hızlı bir değişim ve dönüşüm başlayacak. 16 yıl Meclis’te Milletvekili Danışmanı olarak görev yapan bir kardeşinizim. Vatandaşlarımızın problemleri ile çok yakından ilgilendim. O süreç içerisinde Meclis’teki sistemde hızlı bir değişim ve dönüşüm çalışmalarının nasıl aksatıldığına, hizmetlerin nasıl engellenmeye çalışıldığına şahit olmuş birisiyim. Bu seçim sistemi ile birlikte Cumhurbaşkanımız hızlı karar alabilecek. Halkımız bu yönde tercihini yapıp hem Cumhurbaşkanımızı hem de Parlamentoyu AK Parti lehine güçlü bir şekilde seçtiği zaman Türkiye’nin önümüzdeki zamanlarda şu anda konuştuğumuz darbe girişimleri, dış baskılar, oligarşik bürokrasi gibi bir takım problemlerin ortadan kalkacağı ve hizmetlerin halkımıza daha kolay ve hızlı ulaşacağı bu modeli İnşallah hep beraber yaşayıp göreceğiz” ifadelerini kullandı.

mehmet-akif-yilmaz-saha-calismasi-(3).png

“HALKIMIZIN KARŞISINA PROJELERLE ÇIKIYORUZ”

Türkiye’nin 16 yılda çok önemli gelişim ve değişimler kaydettiğini belirten Mehmet Akif Yılmaz, “Vatandaşlarımız, 16 yıllık AK Parti iktidarı ile birlikte birçok ilki yaşadılar. Bu yaşadıkları 16 yıllık süreç içerisinde AK Parti’nin birçok değişim ve dönüşüm projesi oldu. Ülkemizin dağ gibi problemlerine çözümler bulduk. O günleri hiç unutmayalım. Eski Türkiye’deki yağ, gaz, benzin, ekmek kuyruklarını… Her şey karne ile sayılı verilirdi. Hastanelerde, eczanelerde kuyruklar bitmez. Günlerce muayene sırası alamaz, ilaçlarınızı bulamazdınız. Hepsi ayrıca parayla idi. Doğru dürüst malzemesi olan,  tam teşekküllü bir hastane, doktor bulamaz, başka şehirlere tedavi olmaya giderdiniz… Sabahın köründe sıra alır, muayene olsanız bile doktora derdinizin ne olduğunu sormaya cesaret edemez, ikinci sınıf vatandaş muamelesi görürdünüz. Bu gün böyle mi? Çok lüks şehir hastaneleri yaptık. Her şehirde kolayca muayene olabiliyor, kolayca ilaçlarınızı temiz edebiliyorsunuz. Sağlıkta bunları yaptığımız gibi eğitimde kitap, kırtasiye, malzeme sorunu bırakmadık. Bununla da kalmadık. Çocuklarımızı tabletle, akıllı tahtayla buluşturduk. Çağın teknolojisi ile geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi 21. yüzyıla hazırlıyoruz. Köprüler, yollar, tüneller, hızlı tren, metro, hava alanları ve daha sayamayacağımız birçok hizmetler yine 16 yıllık Ak Parti iktidarı döneminde hayat buldu. Artık dünya üzerindeki itibarımızın arttığını dost düşman herkes biliyor” dedi.

mehmet-akif-yilmaz-saha-calismasi-(4).png

MEHMET AKİF YILMAZ KİMDİR?

mehmet-akif-yilmaz-kimdir.png

1970 Konya doğumlu olan Mehmet Akif Yılmaz, Konya İmam Hatip Lisesi’nden sonra Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldu. 1995-2002 tarihleri arasında öğretmenlik yapan Yılmaz, 2002-2018 yılları arasında milletvekillerimiz Mustafa Öztürk, Hüsnü Tuna ve Mustafa Baloğlu’nun danışmanlığı görevlerinde bulundu. TİMAV Kurucu Üyesi, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Sinop İl Kurucu Başkanı, Cihannüma Derneği Kurucu Üyesi, KONEV Üyesi, Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Üyesi olan Yılmaz, evli ve 1 çocuk babasıdır.

mehmet-akif-yilmaz-yeni-haber-secim-dergisi-(1).pngmehmet-akif-yilmaz-yeni-haber-secim-dergisi-(2).pngmehmet-akif-yilmaz-001.png

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU - YİĞİT BERKAY ÇOPUR | YENİ HABER SEÇİM DERGİSİ