Mehmet Kale yeniden aday mı? Cihanbeyli’de son durum ne?

AK Parti’de hem belediye başkanlıkları hem de meclis üyelikleri için başlayan adaylık başvuru süreci devam ediyor. Sürece dair Yeni Haber’e özel açıklamalar yapan Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, dikkat çekici bilgiler verdi.
Mehmet Kale yeniden aday mı? Cihanbeyli’de son durum ne?

AK Parti’de 9 Kasım itibariyle hem belediye başkanlıkları hem de meclis üyelikleri için başlayan adaylık başvuru süreci, 22 Kasım 2023 Çarşamba günü saat 17’ye kadar devam edecek. AK Parti Konya’da temayül yoklaması ise 26 Kasım Pazar günü Karatay’daki Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezinde 31 ilçeden katılımla yapılacak. Daha sonraki süreçte de AK Parti Konya tarafından anket çalışmaları gerçekleştirilecek. Sahadan alınan sonuçlar, üst kurula sunulacak, buna göre de çalışmalar yapılacak. Son kararı ise AK Parti Genel Merkez Teşkilatı verecek. AK Parti’nin belediye başkanı adaylarının Aralık ayının ikinci haftası itibarıyla artık netleşeceği düşünülürken, Konya’da da aday adaylık süreci devam ediyor. Mevcut belediye başkanları için adaylık başvurusu alınmazken, görev başında olan isimler doğal aday olarak açıklanmıştı.

MEHMET KALE ADAY OLACAK MI?

Yeni Haber’e özel açıklamalar yapan Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, kendisin de doğal aday olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi ve AK Parti Teşkilatı takdir ederlerse her zamanki gibi göreve hazır olduğunu belirten Kale, “Tabi ki aday adaylığı için müracaat edecek isimler vardır. Açıkçası o süreci pek takip etmiyorum. Ben kendi işime bakıyorum. Cihanbeyli için çalışmaya devam ediyoruz. Biz şu anda Sayın Cumhurbaşkanımızın, AK Parti Genel Merkezimizin ve Teşkilatımızın son sözü söylemesini bekliyoruz. Onların takdiri ne olursa o yönde devam edeceğiz. Göreve devam etmemizi takdir ederlerse her zamanki gibi hazırız” ifadelerini kullandı.

CİHANBEYLİ’YE YÜZ YILIN YATIRIMLARI YAPILDI

Cihanbeyli’ye yüz yılın yatırımlarının yapıldığını belirten Kale, “Vatandaşlarımız çalışmalarımızı yakından görüyor, biliyor. Bugüne kadar Cihanbeyli için yaptığımız hizmetler ortada. Cihanbeyli’de gerçekten yüz yılın yatırımları yapıldı. Adalet Sarayı, Galeriler Sitesi, Kamyon Garajı, Otobüs Garajı, Yeniceoba Meydanı ve Yeniceoba Pazarı’nı yaptık. Cihanbeyli Meydanı’ndan tutun yaptığımız iki tane yüzme havuzuna kadar pek çok hizmet yaptık. Şu ana kadar 36 tane sentetik futbol sahası yapmışız. Mahallelerimize ve Cihanbeyli merkeze 30 tane konak yapmışız. 2 milyon metrekareye yakın kilitli taş döşemişiz. Bugün bazı illerde dahi bulunmayan yağmur drenaj sistemlerimizi tamamlamışız. Hem alt yapıda hem üst yapıda pek çok hizmeti ilçemize kazandırmışız. Adımımızı atmadığımız, hizmet kazandırmadığımız mahalle, mezra ya da bölge kalmadı. Tabi ki hizmet bitmez, biz çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

AYRIM YAPMIYORUZ, HİZMET YAPIYORUZ

Cihanbeyli halkına ayrım yapmadan hizmet götürdüklerini belirten Kale, “Vatandaşlarımızın hiçbirine ayrım yapmadık. Ne etnik kökene ne de kimliğe bakmadık. Biz herkesi kucakladık. Bizim için önemli olan Ümmet. Genel Başkanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın düsturunu tutuyor, siyasi kimliğe ve etnik kökene bakmadan hizmet götürüyoruz. Herkese eşit bir şekilde hizmet etmeye devam ediyoruz. Ülkemiz için, Konya’mız için, Cihanbeyli’miz için ne hayırlıysa onu diliyoruz o doğrultuda da çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. •SEYFULLAH KOYUNCU

Kaynak:YENİ HABER

 Yazı İşleri Müdürü
Etiketler :