Meksika'da kaçırılan 34 göçmen kurtarıldı

MEKSİKO (AA) - Meksika ordusu, ABD sınırındaki Tamaulipas eyaletinde kaçırılan Orta Amerikalı 34 göçmeni kurtardı.Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada,...
Meksika'da kaçırılan 34 göçmen kurtarıldı

MEKSİKO (AA) - Meksika ordusu, ABD sınırındaki Tamaulipas eyaletinde kaçırılan Orta Amerikalı 34 göçmeni kurtardı.

Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Altamira bölgesinde bir evde tutulan Orta Amerikalı 34 göçmenin yerinin, devriye ekipleri tarafından tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, askeri personel tarafından kurtarılan göçmenlerden 25'inin Honduras, 8'inin Guatemala ve birinin El Salvador vatandaşı olduğu kaydedildi.

Kurtarılan kişilerin, 7 Mart'ta Tamaulipas'ta kaçırılan ve nerede oldukları bilinmeyen 19 kişiden farklı bir grup olduğu bilgisi paylaşıldı.

- Meksikalı Bakan'dan "güvenlik zafiyeti" açıklaması

Meksika Kamu Güvenliği Bakanı Alfonso Durazo, hafta içi yaptığı açıklamada, ABD sınırındaki Tamaulipas eyaletinde göçmenlerden oluştuğu tahmin edilen bir grubun kaçırılmasının ardından "güvenliğin ülke genelinde fiilen eksik olduğunu" belirtmişti.

Bakan Durazo, geçen hafta perşembe günü, bir otobüsten silah zoruyla indirilerek kaçırılan yaklaşık 20 kişiyle ilgili müfettişlerden ve otobüs şoföründen çelişkili açıklamalar geldiğini ifade etmişti.

Kaybolan kişilerin, ABD'ye geçmek için insan kaçakçıları ile anlaşmış olabileceğini dile getiren Durazo, Meksikalı yetkililerin bu kişilerin akıbetinden endişelendiğini ve onları aradıklarını ancak hükümetin tüm ülkeyi arayacak kadar polisi olmadığını söylemişti.

Herhangi bir zamanda, ülke genelinde yalnızca 6 bin ila 7 bin federal polisin devriye gezebileceğini kaydeden Durazo, bu yılın sonuna kadar en az 80 bin yeni güvenlik personelinin göreve başlayacağı umudunu dile getirmişti.


Kaynak: