Melek yatırımcılar Erciyes Teknopark'ta buluştu

KAYSERİ (AA) - Kayseri ve bölgedeki melek yatırımcılar, Erciyes Teknopark'ta buluştu.Erciyes Teknopark AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Mahmut...
Melek yatırımcılar Erciyes Teknopark'ta buluştu

KAYSERİ (AA) - Kayseri ve bölgedeki melek yatırımcılar, Erciyes Teknopark'ta buluştu.

Erciyes Teknopark AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Mahmut Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, Kayseri'de melek yatırımcılık ekosisteminin canlandırılması ve teknoloji tabanlı girişimcilerin maddi olarak desteklenmesi amacıyla Erciyes Teknopark AŞ tarafından kurulan "ERBAN-Erciyes Melek Yatırımcılar Ağı"nın faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti.

Bu kapsamda İstanbul Startup Angels kurucu ortağı Gülsüm Çıracı'yı melek yatırımcılarla ve yatırımcı adaylarıyla buluşturduklarını ifade eden Doğan, şunları kaydetti:

"İş fikirlerinin yatırımcılarla buluşma noktası olan Türkiye'nin 13. ve Kayseri'nin ilk akredite melek yatırımcı ağı olan ERBAN, sektör kısıtlaması olmaksızın katma değeri yüksek, yenilikçi iş fikirlerine yatırım arayan girişimcilere, bünyesinde yer alan yatırımcılar tarafından fon sağlanması için hizmet vermektedir. Dört ay gibi kısa sürede lisanslı üye sayısını iki katına çıkaran ağımız, bu yıl teknoloji ve yenilik odaklı girişimlere yatırım yapma kararı aldı. Ağımızda halihazırda 9 lisanslı melek yatırımcı bulunmaktadır. Yaklaşık 10 potansiyel melek yatırımcı adayı ile de melek yatırımcı lisansı alarak ekosisteme destek olmaları konusunda görüşmeler devam etmektedir. Bugün yatırımcılarımız ve yatırımcı adaylarımız için düzenlenen bu tecrübe paylaşımı etkinliğimizde de melek yatırımcılarımıza hangi sektörlere ağırlık vermeleri gerektiği, yatırım yapılacak şirketlerin nitelikleri, girişimcilerle yatırım sonrası süreçlerin yönetimi gibi önemli konu başlıkları üzerinde duruldu. İnteraktif bir ortamda geçen tecrübe paylaşımında yatırımcı ve yatırımcı adaylarından gelen tüm sorular cevap buldu. Ülkemiz için önem arz eden problemlere nitelikli çözümler üreten girişimcilere destek olup ekosisteme katkı sağlamaları adına tüm yatırımcıları ERBAN- Erciyes Melek Yatırımcılar Ağı'na katılmaya davet ediyoruz."

Kaynak: