Meme kanserine dikkati çekmek için yürüdüler

Konya'da sağlık çalışanları ve öğrenciler, meme kanserine dikkati çekmek için yürüyüş etkinliği gerçekleştirdi.
Meme kanserine dikkati çekmek için yürüdüler

Konya Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanları, üniversite öğrencileri ve Meram Hanımlar Lokali'nden kursiyerlerin katıldığı yürüyüş, Meram Son Durak'ta başladı.

Konya Halk Sağlığı Müdürü Murat Kaya, yaptığı konuşmada, kanser hastalığından vatandaşların korunabilmesi için toplumun bu konuda bilinçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Kansersiz bir hayat ve kanser hastalığından korunmanın mümkün olduğunu belirten Kaya, kanser hastalığından korunabilmek için toplumun bilgilendirilmesi ve farkındalık oluşturulması gerektiğini, bunun için kitle iletişim araçlarına büyük görev düştüğünü ifade etti.

Kanser hastalığında sağlıklı beslenme yanında sigara ve güneş ışınlarından korunmanın da son derece önemli olduğunun altını çizen Kaya, "Kanserden korunmada erken teşhis ve tedavi çok önemlidir. Bunun için sigara, alkol ve güneş ışığından uzak durulması, az yağlı, bol lifli gıdalarla beslenme tercih edilmesi, bol miktarda sebze ve meyve tüketilmesi oldukça faydalıdır" dedi.

Yürüyüşün sonunda, sağlık idarecileri ve vatandaşlar spor eğitmeni eşliğinde kültür fizik hareketleri yaparak organizasyonu tamamladı.