Memiş Kütükcü’den Büyükelçi'ye FETÖ uyarısı

KSO Başkanı Kütükcü: “Ruanda ile karşılıklı ticareti artırmak için her türlü çalışmayı yapmaya hazırız”
Memiş Kütükcü’den Büyükelçi'ye FETÖ uyarısı

Ruanda Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Williams Nkurunziza, Konya Sanayi Odası’nı ziyaret ederek Başkan Memiş Kütükcü ile görüştü. Ziyarette Ruanda ile Türkiye arasındaki 30 milyon dolarlık karşılıklı ticaretin gerçek potansiyeli yansıtmadığının altı çizildi.

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, ülke genelinde olduğu gibi Konya ile Ruanda arasındaki karşılıklı ticaretin de artırılması gerektiğine dikkat çekerek, “Konya, Ruanda’nın hemen her ihtiyacına karşılayabilecek bir üretim şehri. Başta tarım makineleri sektörümüz olmak üzere, gıda, otomotiv endüstrisi, ayakkabı gibi pek çok alanda Ruanda ile ortak bir zeminde buluşarak, işbirliğimizi geliştirebiliriz. Konya Sanayi Odası olarak Ruanda ile ülkemizin ve şehrimizin karşılıklı ticaretini artırmak için her türlü çalışmayı yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

Konya’nın yıl içerisinde önemli fuarlara ev sahipliği yaptığını ifade eden Kütükcü,  Ruandalı işadamlarını önümüzdeki yıl düzenlenecek Konya Tarım Fuarı’na davet etti.

ruanda-buyukelcisi-kso-ziyaret-foto_2.jpg

Kütükcü’den FETÖ terör örgütü uyarısı

Ruanda Büyükelçisine Konya sanayisi ve ekonomisi ile ilgili detaylı bilgiler veren Kütükcü, Büyükelçi Williams Nkurunziza’ya, FETÖ terör örgütünün Ruanda’daki okullarının ve iş dünyası yapılanmalarının kapatılması çağrısında da bulundu. Kütükcü, “Ülkenizde FETÖ terör örgütüne mensup iş dünyası ve okul yapılanmalarının hızlı bir şekilde kapatılması bizim en büyük arzumuz. Türkiye, 15 Temmuz’da hain bir kalkışmayı atlattı. Aynı tehlike sizin için de geçerli. Bu bizim dostane uyarımız” ifadelerini kullandı.

 “Tehlikenin farkındayız, Türk milletini takdir ediyorum”  

Ziyarette söz alan Büyükelçi Williams Nkurunziza ise, Başkan Kütükcü’nün FETÖ terör örgütüyle ilgili çağrısına, “Tehlikenin farkındayız. Bunu kendi devletimize ilettik. 15 Temmuz ve sonrasında milletiniz insanüstü bir reaksiyon gösterdi. Takdir ediyorum. Türk halkını tebrik ediyor, bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Büyükelçi olarak Konya ile Ruanda’nın ticari işbirliğini artırmanın kendi görevleri arasında yer aldığını belirten Nkurunziza, “Konya, gelişmiş bir sanayiye sahip. Ruanda da bir tarım şehri. İşbirliklerimizi bu alanda artırabiliriz. Konyalı sanayiciler Ruanda’da, paketleme makinaları, sebze, meyve ve besin işleme makineleri gibi sektörlerde yatırım yapabilirler. Ayrıca tarım makinaları sektörünüz çok gelişmiş. Bu alanda da işbirliğimizi geliştirmek istiyoruz” dedi. 

ruanda-buyukelcisi-kso-ziyaret-foto_5.jpg

Ruanda Ülke Tanıtım Toplantısı yapıldı

Büyükelçi Williams Nkurunziza ile Konya Sanayi Odası Başkanı Kütükcü’nün görüşmesinin ardından, KSO’da düzenlenen Ruanda Ülke Tanıtım Toplantısı’na geçildi.

Sanayicilerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda da bir sunum yapan Başkan Kütükcü, Konya’nın yatırım imkanları, sanayi, ticaret ve eğitim altyapısı hakkında bilgi verdi.  Toplantıda ayrıca Ruanda ile ilgili detaylı bir sunum da yapılarak, katılımcılarla ülke ile ilgili bilgiler paylaşıldı.

Programa Türkiye-Ruanda İş Konseyi Başkanı İbrahim Özen, Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Öztürk ile Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Erkuş da katıldı.