Memnun: Çok büyük hayallerimiz var

A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Memnun, yarın başlayacak 2016 Rio Olimpiyat Elemeleri'nde oyuncularına çok güvendiğini ve ilk hedeflerinin elemeleri geçmek olduğunu söyledi.
Memnun: Çok büyük hayallerimiz var

A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun, yarın başlayacak 2016 Rio Olimpiyat Elemeleri'nde oyuncularına çok güvendiğini ve ilk hedeflerinin elemeleri geçmek olduğunu söyledi.

Ekrem Memnun, Fransa'da düzenlenecek eleme maçları öncesi AA muhabirine hedefleri ve takımın son durumunu anlattı.

Çok farklı ekollerden takımlarla hazırlık maçları oynadıklarını hatırlatan Memnun, tüm karşılaşmaları kazanmalarının kendilerine güven verdiğini belirterek, şöyle konuştu:

"6 hazırlık maçı, eksiklerimizi ve geliştirmemiz gerekenleri görmemiz konusunda faydalı oldu. Ekolleri görelim, büyük sürprizlerle karşılaşmayalım istedik. Çünkü aynı kıta içinde oynanan basketbol tarzları birbirine benziyor. Rakiplerimizden Arjantin'i seyrettik ama daha önce oynamadık. Bu nedenle eleme öncesinde, benzer tarza sahip Venezuela ile hazırlık maçı yapmayı tercih ettik. Artık küçük detaylar üzerinde çalışıyoruz. Oyuncuların form durumları da günden güne yükseldi. Şu an tek hedefimiz olimpiyatlara katılabilmek. Onun için de en iyi mücadelelerimizi verip tüm maçları kazanmak istiyoruz. Sonrası için çok büyük hayallerimiz var."

Oyuncu kalitelerinin ve deneyimlerinin hedeflerine ulaşmak için yeterli düzeyde olduğunun altını çizen Ekrem Memnun, "Bir sakatlığımız, eksikliğimiz, rahatsızlığımız yok. Sporda önemli olan her maça hazır çıkabilmek. Böyle turnuvalarda en iyi takım olmak da önemli değil. En doğru zamanda en iyi oynamak önemli. Bunun bilincindeyiz. Elemelerdeki rakiplerimiz kim olursa olsun biz olimpiyata gitmek istiyoruz. Tüm gücümüzle çalışıyoruz, konsantreyiz ve motiveyiz. Umut ediyorum, bunu da başaracağız. Biz sadece kendi belirleyebileceğimiz parametrelere odaklanıyoruz. Bu nedenle gruptan sonraki rakibin kim olacağını konusunda çok büyük bir konsantrasyonumuz yok. Şu anda belli olan iki rakibimize odaklandık. Sonrasında kim gelirse gelsin. İnşallah üç maç sonunda olimpiyata gitmek istiyoruz. Sonraki dörtlü play-off'u oynamak istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

Ekrem Memnun, elemeleri geçmeleri durumunda ise olimpiyattaki hedeflerinin çeyrek finalin üstüne çıkmak olduğunu dile getirdi.