Memur-Sen demokrasi nöbetinde

Bursa'da 23 gündür milletle beraber meydanlarda olan Memur-Sen bir kez daha açıklamalarda bulundu.
Memur-Sen demokrasi nöbetinde

Bursa'da 23 gündür milletle beraber meydanlarda olan Memur-Sen bir kez daha açıklamalarda bulundu. Demokrasi nöbetine Memur-Sen'in yönetim kadrosundan önemli isimler katıldı.

Memur-Sen Bursa Şubesi demokrasi nöbetinin son günlerinde Kent Meydanından Demokrasi meydanına yürüdü. Demokrasi nöbetinin son saatlerine kadar dahi meydanlarda olacaklarını belirten Memur-Sen Bursa Başkanı Numan Şeker, "Darbelerin susturduğu ezanlardan, ezanların darbeleri susturduğu günleri gördük. İşte bu sivil iradeyle, milli iradesinin dik duruşuyla, milli iradenin alanları doldurmasıyla oldu bu. Eğer 15 Temmuz gecesinde, tankların paletleri çalıştığında, Uçaklar havalandığında milletimiz Çanakkale ruhu ile tank paletlerinin altına yatmamış olsaydı, uçaklara kendi silahları ile ateş etmemiş olsaydı maalesef bu alanlarda biz olmayacaktık" dedi.

"Darbe gerçekleşse bu ülke işgal edilirdi"

Memur-Sen'in Bursa'daki yürüyüşüne katılan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, "İlk gece, darbe girişimini duyar duymaz biz bir milyon üyemize mesaj gönderdik. Çocuklarınızı, komşularınızı alın caddelere inin dedik. Bizim teşkilatımız mesajımıza karşılık verdi ve alanlara indiler. 23 gecedir bizim teşkilatımız alanlarda milletimizle birlikte sabaha kadar nöbet tutuyor. Biz, burada darbe gerçekleştiği an ülkenin işgal edileceğini çok iyi biliyoruz. O gece yaşananlar sadece bir darbe değil darbe ötesi bir harekettir. Kamu çalışanları olarak bunun farkındayız. Bu meydanlarda itirazımızı duyurmak için bulunuyoruz. Bu nöbetlerin son saatine kadar da meydanlarda olacağız" şeklinde konuştu.

"Avrupa'nın en büyük sendikası olarak meydanları doldurduk"

Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum ise, "Ben 15 Temmuz gecesi Ankara'da olan bir kardeşinizim, meclisin yanında bombaların altından kalan bir kardeşinizim. O gece genel başkanımızın pek çok televizyon kanalında ve sosyal paylaşım sitelerinde açıklamaları oldu. Bir milyon üyesi olan Memur Sen'i alanlara davet etti. 28 Şubat sürecinde bir avuç üyemiz vardı alanlara gidememiştik ama bugün, Avrupa'nın üye sayısı olarak en büyük sendikasıyız. Biz büyük bir sendika olarak Türkiye genelinde milyonlarca kişiyi ve Bursa'da da yüz binleri meydanlara indirdik. Hamd olsun bununla da gurur duyuyoruz" dedi.

Memur-Sen demokrasi nöbetinde

Kaynak: