Memurluk hayali, "KPSS usulsüzlüğüne" takıldı

Liseden mezun olduktan sonra girdiği 2010 KPSS'de 87 puan almasına rağmen atanamayan Talha Dağ, usulsüzlük soruşturmasına müdahillik talebinde bulundu.
Memurluk hayali, "KPSS usulsüzlüğüne" takıldı

Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 2. sınıf öğrencisi Talha Dağ, 2010'da ortaöğretim alanında girdiği Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) 87 puan almasına rağmen atanamayınca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen "usulsüzlük soruşturması"na müdahillik talebinde bulundu.

Dağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2010 KPSS'de ortaöğretim alanında 87 puan aldığını ancak atanamadığını belirterek, 2012'deki sınavda 78, geçen yılkinde de 83 puan aldığını söyledi.

Dağ, 2010'daki KPSS'ye hazırlanırken memur olmayı ve üniversiteyi daha rahat okumayı hayal ettiğini kaydederek, bunun için geç saatlere kadar sınava hazırlandığını anlattı.

"Günlük çalışma tempom 11-12 saate kadar çıkıyordu" ifadesini kullanan Dağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kurslar haricinde 4-5 saat daha KPSS'ye çalışıyordum. Bu yarışta iyi derece elde etmem gerekiyordu. 87 puan alınca atanabileceğimi düşünüyordum. Atanamadığımız için çevremizden 'yanlış tercihler mi yapıyorsun, tercih yapmayı bilmiyor musun?' gibi küçümseyici sözler geldi. 87 puan da az değildi. Yine de atanamadık. Bu, kötü bir durumdu, çok yıprandık ve yorulduk. Bir şey kazanamadık. Emeklerimiz boşa gitmiş oldu. Kopya çekenler, bu şekilde iş sahibi olan insanlar, kul hakkına girmiş, başkasının emeğini hiç emek harcamadan edinmiş oluyor. Bu, çok yanlış bir şey. Haramdır ve günahtır. Bu kazandıkları para boğazlarından nasıl geçecek, çok merak ediyoruz.

Haram lokma, ömrü boyunca kendisi, ailesi, çocukları ve onlardan gelecek nesillere de aksedecektir. Hakkımı helal edemiyorum."

Dağ, babasının gönderdiği harçlıkla üniversite eğitimini sürdürmeye çalıştığına dikkati çekerek, "Hakkımızın karışlığını öbür tarafta Allah bize verecektir. İnşallah devletimiz de bunun arkasını bırakmayacaktır, gerekli hakları teslim edecektir. Devletimizden beklediğimiz budur" değerlendirmesinde bulundu.