Alper Doğan

Alper Doğan

MEN “RAKKA” DUKKA !

MEN “RAKKA” DUKKA !

Evet “Men dakkadukka“ değil, bu kez Men “Rakka“ Dukka

“Komik ve Öfkeli” son Yankee seçileli daha altı ay olmadan n’örüyor olabilir ki?

Benim 3 kedimdem biri olan Yanki değil, bu gerçek Yankee !

Hani şu “YankeeGo Home” dememiz gerekenlerin Başkan görünümlü olanından….

Yalnız bunun çok parası ve gayrımenkulü var, üstelik hâlâ hayatta !

Beyazlar, Zenciler, Müslümanlar, Hristiyanlar derken Amerika’nın yarısı ayaklandı ama indiremediler, CIA indirir dediler o da olmadı, son olarak FBI’da yola geldi ve bir de Başkanından oldu.

Başkan Trump göstere-göstere kartlarını açıyor, Yasaklar-Duvarlar derken Savcıları-Valileri görevden alıyor ve yoluna devam ediyor.

Görünen o ki, kimsenin Obama’da olduğu gibi umutlanmasına da, Kennedy’de olduğu gibi sürpriz beklemesine de, gerek yok neden mi, çok basit o ilk günlerin College heyecanını atlattı ve nereden emir alması gerektiğini çabucak öğrendi !

Evet o “Büyük Şeytan” olabilir ama bir de “Büyük Patron var dı !

Hızlanalım, çünkü bizi ilgilendiren konu yanıbaşımızda, Ortadoğu’da, Kuzey Irak’ta ve Suriye’de dolayısıyla BİZ de kıpraşıyor !

Ama ve de fakat,herşey vasatında ilerliyor ve aynı bilindik plan vecihesinde!

Bu kez olayın ne anam diyoruz ve bir bakıyoruz ki Mr. Pırezidınt yani BaşkanTrump ”hesapta” yapacakları Rakka operasyonu öncesi Suriye'de Kürt Demokratik Partisi yani PKK’nın Suriye’deki HDP’si konumunda ki PYD’nin milis görünümlü Terörist-Eşkiyalarıolan YPG’yesilah yardımı yapılmasını onadı anaaa !

Vak’a, bu duruma dair Türkiye olarak BİZim dışımızda ne Amerika, ne Rusya, ne Birleşmiş Milletler, ne Avrupa Birliği,ne Nato, ne de başka bir yerde-kurumda-organda sesini yükselten olmadı hatta Suriye rejiminde !

Belki de bu “kurduğum cümle” tekrar okunursa son 30 yıldır bölgede kurulan denklemin formülü görülecektir ve diğer bir deyişle “Amerikan” Siyonizminin yıllar önce Körfez Harbiyle başlattığı, bizim de günümüze dek ziyadesiyle kanıksadığımız tektonik-jeopolitik-etnik-dinsel-mezhepsel-evrilişlerin çeyrek finallerinde ki puan durumumuz görülecektir…..

Kısaca bu cümle neymiş tekrar bakalım lütfen;

BaşkanTrump, Işid bahanesiyle Rakka operasyonu adına PKK/YPG/PYD Terör Örgütünesilah ve teçhizat yardımı yapılmasını onadı ve buna BİZ Türkiye hariç, BM, AB, NATO, İKÖ vs. tepki koyan protesto eden olmadı, hatta Rusya ve İran başta olmak üzere adeta rezervasyonlar-kontenjanlar da ivedilikle yapılıverdi !

Üstelik YPG'ye gönderilecek silahlar arasında zırhlı taşıyıcılardan, ağır makinalı tüfeklere, özel eğitim mangalarından, istihbarat ekipmanlarına,canlı ve mekanik ne ararsak var.

Ordu deseniz, düzensiz görünmekle beraber 80.000-100.000 kişinin toplanıp organize edilmesi işten bile değil, kelle başı 175 Amerikan Dolarına bakıyor ve artık kara-hava-lojistik-teknolojik-mekanik altyapıyla mücehhez bir ordu bu…..

Peki altı senedir bomba yüklediği uçaklarıyla doğrudürüst sorti yapmayan, yanıbaşında ki körfezde beklettiği gemilerinden füze bile fırlatmayan, Işid kendi vatandaşlarının kafasını keserken bile operasyon yapmayan ama canı istediğinde sokak arasında yürüyen insanları nokta atışıyla 25.000 feet’ten aldığı görüntülerle vurabilen Amerika, neden şimdi böyle cuş’ageldi ?

Cevap/Cevaplar çok basit ama önce ilk adım ve ideal neydi onu hatırlayalım ;

Önce, Kantonların birleştirilmesi ve dışkapıya Kürtçe tabelası vidalanmış Pkk Devletinin kurulması !

Sonra, bu Devlet görünümlü parsiyel Kantonların “Büyük Patron”un ana ideali için ileri karakol vaziyeti alarak hazırda bekletilen Kuzey Irak’la Senkronizasyonu ve Entegrasyonu !

Sonra, “Büyük Patron” un Kenan Vadisine kadar uzanacak EmperyalineŞOFAR sesleriyle yürüyüş…...

İşte, Ortadoğu ve Türkiyemizde  ki Kanlı Kronoloji hep bu Lanetli sesin yankılarıydı !

E iyi de diğerleri neydi ?

9/11, İslamafobia, Işid, Boko Haram, El Kaide, Kafa kesmeler, Cariye Pazarları, neyin nesiydi ?

Cennetmekan Abdülhamit’ten-Şeyh Yasin’e, İzzettin Kassam’dan-İslambuli’ye, Afrika’dan-Asya’ya, Afganistan’dan-Filistin’e, Çeçenistan’dan-Bosna’ya ve eninde-sonunda Arap’tan-Türk’e, Osmanlı’nın Evlatlarına uzanan çelik silsilenin halkalarını ayırmak içindi !!!

Kabul edelim son yüzyılda BİZden hep bir adım öndeydiler ve plan işliyordu fakat “Büyük Patron”un ve sağkolu/kölesi “Büyük Şeytan”ın hesaba katmadığı birşeyleroluverdi !

Temmuz 2015’de bitirilen Çözüm Sürecinin ardından BİZim başlattığımız süpürme ve temizleme operasyonlarıyla Pkk/Ypg ve siyasi uzantısı Hdp bitme noktasına geldi, kolu-bacağı budandı.

Paket program olarak kullanılabilen kaos-kırmızı/yeşil devrimler de BİZe tutmadı, arap baharı öykünmelerine de BİZ kar yağdırdık ve son olarak en kolay-en temiz metod 15 Temmuz’da denendi ki o da Halk Duvarına yani BİZe tosladı ve başarısız oldu.

Bir de yetmezmiş gibi hem ülkemize hem dünyanın dört bir yanına yerleştirilmiş, belki de kırk yılın emeği tarihin en geniş-en gizli-en masum “Cia/FetöDepartmanı”na bağlı tüm hücreler de BİZim tarafımızdan lağvedildi.

Aynı dönem de, Kantonların birleştirilmesi neticesinde sınırımızda oluşturulacak Pkk Devletini de BİZ Fırat Kalkanıyla deldik ve onca altyapı-masraf akamete uğradı.

Veeee “Büyük Şeytan” artık sıkıldı !

Artık açık oynuyor, gizlemiyor, deklare ediyor, evet diplomatik jargon nazik olsa da  açıkça ben Teröristleri destekliyorum-destekleyeceğim diyor, çünkü otuz küsur yılın beklentisi var ve belki de “Büyük Patron”a karşı gelemiyor…..

Öyle ya, bu kadar yakına gelmişken ve en büyük rakibi Rusya’yla aynı cephede birbirini vurmadan anlaşarak savaşabiliyorken, nasıl geri adım atsın dı ?

Bu silah yardımlarını sadece Amerika’nın değil, birçok Devletin yıllardır Pkk’ya yaptığını bilmeyen yok ama artık ip koptu ya, bu kez formalite icabı Reuters’a konuşan bir Amerikalı, birkaç gün sonrasındaysa taa en tepede ki Yankeebukararı ilan etti, ABD Savunma Bakanlığı Pentagonda derhal doğruladı ve bugün itibarıyla da silahlar-zırhlılar-ekipmanların ikmali hızlandı.

Tabi BİZ ne yaptık, aslında istihbari olarak konuyu biliyorduk ve bu zaviyeden Şengal ve Karaçok’u vurarak ilk ciddi sinyali verdik-verdik de n’oldu ?

Amerika biraz sallandı-silkindi ve Savunma Bakanı James Mattis’le Pentagon yetkilisi Diana White sözde Koalisyonda ki ortağı olan bize güvence verdi ve NATO müttefikliğimize halel getirmeyeceğimize dair taahhüdde bulundu ama diğer yandan Rakka’yıIşid’den alacak tek gücün de YPG olduğunu başkaca bir idealleri olmadığını falan ifade etti, tabi yersek…..

Şimdi Sn. Cumhurbaşkanımızhaftaya ABD Başkanı ile görüşecek ve çekincelerini söyleyecek ve yapılan hatadan dönülmesini hatırlatacak ve bunun müttefikliğe aykırı olduğunu bildirecek ve belki de daha önce Obama’ya yaptığı gibi serzeniş/fırça karışımı postasını koyacak ama emin olabilirsiniz hiçbirşey değişmeyecek, çünkü “Büyük Şeytan” dan büyük bir de ”Büyük Patron” var ve o geri adım atmayacağını çoktan söyledi !

Ya BİZ ?

BİZ bu kez Men “Rakka“ Dukkadiyecekmiyiz ?

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Alper Doğan Arşivi
SON YAZILAR