Meram Belediye Başkanı Fatma Toru: Tarihi bizler yazacağız

Mevlana Meydanı’nda gerçekleştirilen milli irade nöbetinin son gününde konuşma yapan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Oyun yeni başlıyor, tarih yeniden yazılıyor. İnşallah tarihi bizler yazacağız” ifadelerini kullandı.
Meram Belediye Başkanı Fatma Toru: Tarihi bizler yazacağız

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru Mevlana Meydanı’nda 15 Temmuz’dan bu yana süren milli irade nöbetinin son gününde platforma çıkarak açıklamalarda bulundu. “Yüreği Fatih olanın nasibine zaferler düşermiş” diyerek konuşmalarına başlayan Fatma Toru, “Aziz milletimiz vatanına, bayrağına, istiklaline ve istikbaline sahip çıkmak adına meydanlarda, sokaklarda nöbet tuttu. İşgal girişimine karşı topyekûn bir vatan müdafaası yapıldı. Ya yolu açın, ya da ölün diyenlerin karşısında geri adım atmadık. Var olma savaşının çatışmasını hep birlikte geride bıraktık. Hayatını bu ülkeye adamaya hazır milyonların var olduğunu bilmek hepimizi güvende kılıyor. Eğer iç ve dış güçlerin ittifak halinde olduğu hainler şebekesinin istediği devletimizin işgal girişimi başarılı olsaydı 16 Temmuz sabahı hepimiz sessiz ve nefessiz kalacaktık. Güneş üzerimizi beyaz bir kefenle örtecekti. Allah’a hamd olsun ki hiçbirimizin farkında olmadığı bir birliktelik ruhuyla istiklalimize, çocuklarımızın istikbaline sahip çıktık. Şunu da bilmeliyiz ki FETÖ denen örgüt, haşhaşi ordusu vatanımıza devletimize zarar vermek için fırsat bekliyor. Artık yaşadıklarımızı, hainlikleri unutmayacak kadar acılıyız, öfkeliyiz, kederliyiz. Bu nedenle meydanlar idam istiyoruz nidalarıyla yıkılıyor. Gözyaşımızı da öfkemizi de asla unutmayacağız. Korkmayacağız, diz çökmeyeceğiz” dedi.

“UFUKLARA DAHA EMİN BAKIYORUZ”

Hain saldırıda hayatının kaybeden vatandaşların acısının hala taze olduğunu vurgulayan Fatma Toru, “Yüreklerimize ve toprağa kazınan 240 tane vatan evladımızın acıları hafızamızda halen çok taze. Tarih ihaneti boğmazsak, ihanetin bizi tekrar bulacağı ve bizleri boğacağını defalarca göstermiştir. Kendi vatandaşına kurşun sıkan, kendi meclisini bombalayan, polisini, askerini şehit eden hainler cezasını en ağır şekilde ibret-i alem için çekmelidir, çekecektir. Bu hainlerin asıl işleri emrinde oldukları üst katlarının talimatlarını uygulamaktır. Ama artık 200 yıllık böl ve yönet mühendisliği 15 Temmuz’daki halk direnişiyle paramparça oldu. Artık ufuklara daha emin bakıyoruz. Asıl defterleri biz açıyoruz. Oyun yeni başlıyor, tarih yeniden yazılıyor. İnşallah tarihi bizler yazacağız” ifadelerini kullandı.

“TARİH BOYUNCA KORKUYA TESLİM OLMADIK”

“15 Temmuz gecesi ezanlarla, selalarla yemin ettik, hep beraber yürüdük” diyen Meram Belediye Başkanı Fatma Toru konuşmalarını “Devletimize istikbalimize yeni bir istikamet çizdik. Büyük Türkiye’nin yeniden kuruluşu için sözleştik. Bizi parçalamaya, yok etmeye gelenler arkalarına bile bakmadan kaçarken bizler omuz omuza tek bir yürek olduk, millet olduk, vatan olduk. Vatan hainlerine karşı artık her bir ferdimiz direnişçi. Her bir halkımız asker, her evimiz savunma hattı, 79 milyonun tamamı bir ordu. Yüreklerimiz işgal edilmedikten sonra hiç kimse korkmasın. Tarih boyunca zillete düşmedik, korkuyla teslim olmadık. Artık devlet, millet, ülke, vatan, tarih kavramlarının tanımları yeniden yapılıyor. Bir inşa sürecindeyiz. Bu toprakların gücünü bu milletin tarih yapıcı rolünü tüm dünyaya yeniden gösterme zamanı. Yedi düvel yüklense de bu necip milletin imanı galip gelecektir” diyerek tamamladı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ