Meram Belediyesi'nden sokak hayvanlarıyla ilgili açıklama: “Amaçları sırf provokasyon”

Meram Belediyesi, geçtiğimiz günlerde sosyal medyada konu olan ‘Sokak hayvanlarını araçlarda bekleterek ölümüne sebep oluyor” paylaşımlarıyla ilgili yapılan çekimlerine ilişkin kamuoyuna bilgilendirme açıklaması yaptı.
Meram Belediyesi'nden sokak hayvanlarıyla ilgili açıklama: “Amaçları sırf provokasyon”

Meram Belediyesi'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi,

"30.10.2022 tarihinde saat 13.00 sıralarında, kendilerini hayvansever olarak adlandıran, ancak bu güne kadar yaptıkları eylemlerden de görüleceği üzere hiç de hayvanseverlikle alakası olmadıkları bilinen bir grup, Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Arif Bilge Tesisleri'ne gelerek sırf provokasyon amaçlı bir çekim gerçekleştirmişlerdir. Bu nedenle, olayın detayları ve sahipsiz sokak hayvanları için belediyemizin yapma mecburiyetinde olduğu işlemleri kamuoyu ile paylaşma gereği duyulmuştur.

Belediyemizce sahipsiz sokak hayvanları ile ilgili olarak Hayvanları Koruma Kanunu ile Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği ve İl Hayvan Koruma Kurulu Kararları çerçevesinde çalışmalar yürütülmektedir. Belediyemiz ekipleri, Kanununun kendisine yüklemiş olduğu sahipsiz hayvanları toplama görevini, deneyimli, eğitimli ve Veteriner Hekim kontrolünde yürütmekte, toplanan köpekler gerekli işlemler yapılmak üzere, Hayvan Bakımevi'ne teslim edilmektedir. Bakımevinde gerekli işlemleri yapılan sahipsiz hayvanlar, belediyemizin de ortak olduğu "Gönüllü Hayvan Dostları Projesi" kapsamında öncelikle sahiplendirilmektedir.

Bütün iddia ve çeşitli platformlarda yayınlanan görüntüler ile suçlamalar asılsız, ispattan yoksun, belediyemizi ve çalışanlarımızı karalayıcı, töhmet altında bırakıcı, kamu görevini yapmamızı engelleyici nitelikte suçlamalardır. Bir taraftan şehri paylaştığımız sokak hayvanlarına azami özen gösterirken diğer taraftan insanlarımızın sağlığını korumak gibi önemli bir çalışmayı çok hassas bir zeminde yürütmeye çalışırken atılan bu iftirayı şiddetle kınıyor, sahiplerine iade ediyor ve konunun tüm platformlarda takipçisi olacağımızı duyurmak istiyoruz. Çünkü gösterdiğimiz bunca emeğin, bir grubun iftiralarıyla zayi olmasına asla izin vermeyiz. Yukarıda anlatıldığı üzere Belediyemizce, sahipsiz hayvanlarla ilgili olarak yapılan çalışmalar, kanunlara, yönetmeliklere, bu anlamdaki genelgelere ve diğer mevzuat hükümlerine uygun olarak yürütülmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunarız."

•RAHİME KONGUR

Etiketler :