Meram Dutlukırı’nda revizyon çalışmaları sürüyor

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, Dutlukırı Kültür Parkı’ndaki çalışmaları denetleyerek ilgili birimlerden bilgi aldı.
Meram Dutlukırı’nda revizyon çalışmaları sürüyor

Halkın park ve mesire alanı ihtiyaçlarını karşılamak üzere Dutlukırı Kültür Parkı olarak bilinen alanda 1,5 yıldır çalışmaların devam ettiğini kaydeden Başkan Toru, “Park alanındaki yürüyüş yolları, basketbol sahası, oyun grupları, mescitler, wc’ler ve diğer donatıların tümüyle elden geçirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunmak üzere burada bir yenileme sağladık. Şu anda da oyun grupları ve diğer alanlardaki çalışmalarımız devam ediyor. Bu alan hem vatandaşlarımızın dinlenebilecekleri bir mesire alanı olacak hem de her yaş grubundan insanların orman havasında yürüyüş ve spor yapabileceği bir alan olacak” diye konuştu.

“SPORCU FABRİKASI KURULACAK”
Parkın girişine yapacakları Osmanlı Kır Kahvesi’yle ilgili ihale hazırlıklarının devam ettiğini belirten Başkan Toru, “Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Konya’ya kazandıracağı ‘Sporcu Fabrikası’ da bu park alanına kurulacak. Sporcu Fabrikası, buz pateni ve konaklama tesisinin yer aldığı bu proje ihale aşamasında” dedi.
800 bin metrekarelik alanı kapsayan Dutlukırı Kültür Parkı’ndaki çalışmaları bu sezon sonuna yetiştirmek istediklerini ifade eden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Şu anda yürüyüş yolları tamamlandı, piknik alanlarımız ve kameriyelerimiz de tamamlandı. Macera parkurları, çim kızağı ve oyun parkurlarıyla ilgili ihalelerimiz devam ediyor. Bunlar da yaz döneminde tamamlandıktan sonra burası ilçemiz ve şehrimiz ölçeğinde büyük bir eksikliği de gidermiş olacak. Burası özellikle orman olarak, yetişmiş ağaç yapısıyla Konya’daki nadide yerlerden biri. Gerek havası gerek manzarası gerekse huzuru ve sakinliğiyle inşallah şehrimize güzel bir alan daha kazandırmanın huzuru içindeyiz. Şimdiden hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.