Meram Eğitim Araştırma “yenileniyor”

Konya’nın en büyük hastanelerinden olan ve her gün binlerce hastaya hizmet veren Eğitim ve Araştırma Hastanesinin birçok bölgesinde yenileme çalışmaları yapılıyor.
Meram Eğitim Araştırma “yenileniyor”

Hastanede devam eden çalışmaların bir kısmı mevcut alanların iyileştirilmesi bir kısmı da tamamen yeni eklemeler ile gerçekleştiğini söyleyen Prof. Dr. Mehmet Koç vatandaşlara daha iyi şartlarda hizmet vermek için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

mehmet-koc.jpg

Hastalarımıza daha iyi ve kaliteli hizmet verebilmek için Eğitim Araştırma Hastanemizin birçok yerinde yenileme çalışmaları devam ettiğini belirten Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Mehmet Koç, “Hastanemizin poliklinik kısmında yenileştirme çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar da Konya’mızın hayırsever iş adamlarından Mehmet ve Halil İbrahim Hekimoğlu tarafından üstlenildi. Yine hastanemizin çocuk acil kısmında ciddi bir tadilat söz konusu. Bu bölümümüz özellikle kış aylarında çok yoğun olduğundan hastalarımıza cevap vermekte zorlanılıyordu. Bununla ilgili de çalışmalarımız başladı ve inşallah en kısa zamanda tamamlamayı planlıyoruz. Ayrıca hastanemiz bünyesine yeni katılan eski Vakıf Hastanesi ve Askeri Hastanede de yine iyileştirme çalışmalarımız devam ediyor. Buralarda ciddi anlamda iyileştirmeler yapıldı. Önceki hali ile sonraki hali arasında çok büyük farklar var. Eğitim Araştırma Hastanesinin yeni bir konsepti buralarda da ortaya çıkmış oldu.  Daha modern bir görüntü ile hastalarımıza hizmet vermeye devam ediyoruz. Bu yeniliklerin de yapılması gerekiyor. Hastanemizin mescit kısmındaki ve tuvaletler yenileniyor. Bayan ve erkek için ayrı abdest alma yerleri yapılıyor. 20 sene öncesinde yapılan bir binanın illa ki eksiklikleri oluyor. Bunun içinde ek bir şeyler yapmanız gerekiyor. Yapmazsanız ihtiyaca cevap veremiyorsunuz. Sonuçta burası bir kamu kuruluşu ve insanların memnuniyeti noktasında sıkıntı olmaması lazım. Bu nedenle de tüm hastane yönetimi ve personelleri olarak hep birlikte elimizden geldiğince iyi hizmet vermeye gayret ediyoruz.” dedi.

hastane--(1).jpg

“HASTANE MORGU DAHA MODERN BİR GÖRÜNÜME KAVUŞUYOR”

Daha önce basına yansıyan morg haberi hakkında da konuşan Koç, “Basında morg haberinin çıktığı zamanlarda da hastanemizde çalışmalar devam ediyordu. O görüntüler de o zamana denk gelmiş olmalı ki böyle istenmeyen bir görüntü ortaya çıkmış. Biz morg bölgesinde gerekli tedbirleri aldık ve o bölgede görevli arkadaşlarımıza gerekli uyarılarda bulunduk. Bundan sonrada böyle bir görüntünün ortaya çıkmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz. Hastanemizin morg bölgesinde ciddi anlamda bir tadilat çalışmasına girdik. Bu bölgeye cenaze yakınları için bekleme odası ve savcı odası başta olmak üzere mevcut morg alanımızdaki cenaze dolaplarının yenilenmesi, yıkama alanlarının daha modern hale getirilmesi gibi çalışmalarımız var. Morg alanımız daha önce 50-60 metrekare bir alandı. Biz bu alanı biraz daha büyüterek özellikle cenaze yakınları için yaz kış daha rahat edebilecekleri bir bekleme odası oluşturuyoruz. Ayrıca daha önce morgun iç bölgesinde 5-6 metrekarelik bir savcı odası vardı ve rapor burada tanzim ediliyordu. Bu bölgeyi de yine dışarıya taşıyoruz. Savcı odamız da yine bekleme alanı gibi daha konforlu ve modern bir görünümde olacak. Bir aksilik olmazsa çalışmalarımızı Kasım ayının ortalarına doğru tamamlanmayı planlıyoruz.” diye konuştu.

hastane--(2).jpgİSMAİL KOÇ / YENİ HABER GAZETESİ