Meram Kadın Meclisinden sağlıklı beslenme semineri

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü öncülüğünde Meram Kadın Meclisi tarafından "365 Gün Sağlıklı Beslenme" konulu seminer düzenlendi.
Meram Kadın Meclisinden sağlıklı beslenme semineri

Altuncan Hatun Aile Yaşam Merkezinde düzenlenen programın açılışında konuşan Meram Kadın Meclisi Başkanı Feray Civcik, insan hayatını sağlıklı ve huzurlu geçirebilmek için beslenmenin ne kadar önemli olduğunun artık herkes tarafından kabul edildiğini belirtti.

"Sağlıklı beslenme hayatımızda önemli yere sahip"

Programa konuşmacı olarak Diyetisyen Ayşe Duran katıldı. Sağlıklı beslenmenin hayatımızda çok önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Duran, "Sağlığımızı belirleyen birçok etken bulunmaktadır. Yaşam tarzımız bu etkenler içinde önemli bir yere sahiptir. Yaşam tarzımızın en önemli ögesi de beslenmedir. Sağlıklı beslenen bir kişi kendisini her zaman daha rahat ve dinç hisseder. Bu kişilerin hastalıklara yakalanma olasılığı da daha düşük olur, hastalandıklarında ise iyileşmeleri daha hızlı olur. Sağlıksız beslenen kişiler ise daha çabuk hastalıklara yakalanır. Beslenme konusunun insanın psikolojik ve ruhsal yapısında da etkili olduğu bilinmektedir. İstatiksel verilere göre tüm dünya genelinde sağlıksız ve dengesiz beslenmeden kaynaklanan ölüm oranları yüzde 40 düzeylerine çıkmıştır" diye konuştu.

Ramazan ayında sağlıklı beslenmenin önemine de dikkat çeken Duran, "İftarda öncelikle hafif bir şeyler atıştırmak ve daha sonrasında ana yemeğe geçmek daha mantıklı olur. Ramazanda susuzluğu artıracak besinlerden uzak durmak gerekir. Bu ayda açken spor yapmayı kesinlikle önermiyoruz. Patates, pastırma, simit, pirinç, börek gibi besinlerden uzak durmalıyız. Sahurda ise 3 protein öneriyoruz. Bunlardan en önemlisi yumurta. Peynir, süt ya da yoğurdu da protein kaynağı olarak tercih edebilirsiniz. Sahurda meyve tüketimini de tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Programın sonunda Meram Kadın Meclisi Başkanı Feray Civcik, günün anısına Diyetisyen Ayşe Duran'a çiçek ve plaket verdi.

Meram Kadın Meclisinden sağlıklı beslenme semineri