Meram Niyaz Usta İlkokulu’nda “Koridor Kitaplığı” açıldı

‘Adam Olmuş Çocuklarla Adam Olacak Çocuklar’ı buluşturmak, bilinçli bir kitap okuyucusu olmak ve 52 günde 52 kitap okuyarak öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak için Meram Niyaz Usta İlkokulu’nda ‘Koridor Kitaplığı’nın açılışı gerçekleştirildi.
Meram Niyaz Usta İlkokulu’nda “Koridor Kitaplığı” açıldı

2023 vizyon hedefi kapsamında Meram Niyaz Usta İlkokulu’na kazandırılan Koridor Kitaplığı’nın açılışı gerçekleştirildi. Önemli Türk büyüklerini anlatan eserlerin yer aldığı kitaplıkta bulunan kitaplarla öğrenciler hem onların hayatlarını öğrenecek hem de okuma alışkanlığı kazanmış olacak.

dz1-meram-niyaz-usta-ilkokulu-koridor-kitapligi-acilisi.jpg

Proje hakkında bilgi veren Niyaz Usta İlkokulu Sınıf Öğretmeni Ercan Yılmaz, “Projemiz Eğitimevi organizasyonluğunda yapılmaktadır. Konya’da 95 okulda uygulanacak. İlk olarak bizim okulumuzda bu projenin uygulanmasına başlanıldı. 52 kitaptan oluşan kitaplığımız var. Burada 52 tane değer bulunmaktadır. Bu değerlerin kitaplarını her gün bir sınıfta çocuklarımız okuyorlar. İyilik, doğruluk, cömertlik gibi değerleri buradan öğreniyorlar. Okulumuzun kurucusu olan hayırsever Niyaz Usta’mızın da bir kitabı basıldı. Çocuklarımız bu kitapla Niyaz Usta hakkında bilgiler ediniyorlar. Onun değerleri, onun çalışma azmi, nasıl sıfırdan zirveye çıktığını çocuklarımız görebiliyorlar. Türk büyüklerinden, bilim adamı gibi, sanatçı gibi toplumumuzda iz bırakan önemli insanların hayatlarını anlatan kitaplar kitaplığımızda bulunmaktadır. Mimar Sinan, Hezârfen Ahmed Çelebi, Fatih Sultan Mehmet, Barış Manço, Oktay Sinanoğlu, Aziz Sancar gibi isimler vardır. Kitaplarımız çocuklarımızın anlayabileceği seviyede hazırlandı. Onlar, değerleri buradan kolaylıkla öğrenmiş oluyorlar” şeklinde konuştu.

ercan-yilmaz.jpg

“HEDEFİMİZ DEĞERLERİNİ ÖNCELEYEN BİR NESİL YETİŞTİRMEKTİR”       

Kitap ile milli ve manevi değerleri önceleyen bir nesil yetiştirmeyi hedeflediklerini dile getiren Niyaz Usta İlkokulu Müdür Vekili Süleyman Yüğrük, “Meram Niyaz Usta İlkokulu olarak “Adam Olmuş Çocuklarla Adam Olacak Çocuklar”ı buluşturmak, bilinçli bir kitap okuyucusu oluşturmak ve 52 günde 52 kitap okuyarak kitaba daha kolay ulaşmak için okulumuza koridor kitaplığı kazandırdık. Kitap ile milli ve manevi değerleri önceleyen bir nesil yetiştirmek temel hedefimizdir. Kitap okuma denilince bize hep destek olan İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’müze teşekkürü bir borç biliriz. Ayrıca bu kitaplığın okulumuza kazandırılmasında maddi ve manevi yardımlarını hiç esirgemeyen Niyaz Usta Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mücahit Halim Ildırar ve Eğitimevi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ali Ortadeveci beyefendiye şükranlarımızı sunarız” ifadelerini kullandı.

KONYA'DA ÇOK UYGUN FİYATA 3+1 DAİRE! HEMEN TIKLA FIRSATI KAÇIRMA...

suleyman-yugruk.jpg

“ÖĞRENCİLERİN HAYATLARINDA DEĞİŞİKLİK OLACAK”

Koridor kitaplığından faydalanan öğrencilerin hayatlarında değişiklik olmasını ümit ettiklerini söyleyen Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Konya İl Başkanı Nazif Karlıer, “Adam olmuş kişiler ve adam olacak çocuklarımıza en büyük desteği verenlere şükranlarımızı arz ediyoruz. Kitabımızın ve Allah’ın ilk emri “Oku”dur. Okumanın ve yazmanın da önemine binaen hem okuyacağız, hem yazacağız, hem öğreneceğiz, hem öğreteceğiz. “Ya öğrenen ol, ya öğreten ol üçüncüsü olma” denilir. Bu konuda destek veren kardeşlerimize okulumuzun idarecilerine, hepsine teşekkür ediyorum. Okumak güzeldir. Yine kitabımızda okumanın öneminden bahsederken, okuduklarımızı hayatımızda uygulayacağız. Öyle ümit ediyorum ki, burada okuyan çocuklarımızın bu kitaplar vesilesiyle hayatları değişecek. Çağımız gelişmiş, bilişim çağıdır. Dünyaya entegre olduk. Madem dünyayla yarışıyorsak hem okumak, hem de okuyanlarımıza önem vermeliyiz” dedi.

nazif-karlier.jpg

“AİLECEK OKUMA SAATLERİMİZ OLMALIDIR”

“Yaklaşık 5 sene önce okuma kültürünün yaygınlaşmasına katkı sunacak bir projenin bugün bu buralara gelmesinden memnuniyet duyuyoruz” diyen İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altuntaş, “Sloganımız, “O Oku buyurdu, okuyorum”du. Rabbimizin ilk emri “Oku”dur. Müslümanlar olarak bu emri farklı yorumlamak gibi bir hataya düşersek sonumuz felaket olur. Fakat şöyle bir sorunumuz var. Okuyan değil de daha çok izleyen bir toplum olarak ilk bunun yıkılmasını istiyoruz. Bu tür projeler, bu kültürün yaygınlaşmasına vesile olacak inşallah. Çocuklarımız okullarda okusunlar, ama en önemlisi, günlük bir okuma saatimiz olsun. Televizyonları kapatalım, ailecek okuyalım. O zaman bu alışkanlık çocuklarımızda olur ve okuyan bir toplum oluruz” şeklinde konuştu.

servet-altuntas.jpg

“KORİDOR KİTAPLIĞI KONYA’YA YAYILACAK”

Koridor kitaplığı projesinin Konya’ya yayılacağından şüphe duymadıklarını belirten Meram İlçe Kaymakamı Resul Çelik “Sahip olduğumuz imkanlarımızı evlatlarımız için kullanıyoruz. Güzel örnekler vermeye de çalışıyoruz. Bugün çok değerli küçük hanımefendi ve beyefendilerimiz için hazırlamış olduğumuz “Koridor Kitaplığı” projesiyle Konya’da çok güzel bir etki yaptığımızı düşünüyoruz. Bunun da büyüyerek Konya geneline yayılacağına hiç şüphemiz yoktur. Bu etkiden kaynaklanan dalgalanmayla da güzel örneklerimiz Konya’nın bütün okullarında muhtemelen devam edecektir” ifadelerini kullandı. Kitaplığın açılışı kurdele kesilerek gerçekleştirildi. Temsili olarak 3D sınıfına Niyaz Usta kitabı dağıtıldı.

resul-celik-001.jpg

meram-niyaz-usta-ilkokulu-koridor-kitapligi-acilisi-1.jpg

meram-niyaz-usta-ilkokulu-koridor-kitapligi-acilisi-2.jpg

meram-niyaz-usta-ilkokulu-koridor-kitapligi-acilisi-3.jpg

dz2-meram-niyaz-usta-ilkokulu-koridor-kitapligi-acilisi-4.jpg

meram-niyaz-usta-ilkokulu-koridor-kitapligi-acilisi-5.jpg

meram-niyaz-usta-ilkokulu-koridor-kitapligi-acilisi-6.jpg

meram-niyaz-usta-ilkokulu-koridor-kitapligi-acilisi-7.jpg

meram-niyaz-usta-ilkokulu-koridor-kitapligi-acilisi-8.jpg

dz3-meram-niyaz-usta-ilkokulu-koridor-kitapligi-acilisi-10.jpg

meram-niyaz-usta-ilkokulu-koridor-kitapligi-acilisi-11.jpg

meram-niyaz-usta-ilkokulu-koridor-kitapligi-acilisi-12.jpg

meram-niyaz-usta-ilkokulu-koridor-kitapligi-acilisi-13.jpg

meram-niyaz-usta-ilkokulu-koridor-kitapligi-acilisi-14.jpg

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ