Sami Gediz

Sami Gediz

MERAM VE KARATAY’IN ADAYI

MERAM VE KARATAY’IN ADAYI

Seçim atmosferi Konya’da tüm hızıyla devam ediyor. Gittiğimiz her ortamda adaylar belirlendi mi? soruları rüyalarımıza bile girmeye başladı. İlk olarak Büyükşehir ile ilgili birkaç satır yazıp sonra Meram ve Karatay’a giriş yapalım.

Gittiğimiz ortamlarda Başkan Akyürek’in adaylığının artıları eksileri konuşuluyor. Negatif düşünen arkadaşlar değişim noktasında da bir girişimde bulunamadı. Örneğin bir aday çıkaramadı. Çıkarmaya cesaret edemediler.

Başbakan Erdoğan son kararını verdi ve Akyürek ile devam dedi. Tahir Akyürek bu şehre yeniden aday gösterildi. Bazı gruplara karşı büyük bir zafer kazandı. Bundan sonraki süreci açıkçası merak ediyorum. Siyaset Konya’da yeniden şekillenecek bence.

Bugün Meram ve Karatay’ı ele alacağız. İlk olarak Meram ilçesinden başlayalım. Meram’da bildiğiniz üzere 13 aday adayı var. Meram’ın değişme konusu bir anda yayılınca bütün aday olacaklar Meram’a yüklendi. Ben Meram aday adaylarının içerisinde en şanslı kişi olarak Eski İl Başkan Yardımcısı Mustafa Yazlık’ı görüyorum.

Teşkilattan aldığım bilgilerde %80 oranında bu isim garanti görülüyor. Serdar Kalaycı’nın Ankara bağlantılarının çok yoğun bir çaba harcaması lazım ama bu süreçte oda zor görünüyor. Meram aday adaylarından bir başka isim olan Zekeriya Mızrak’ta değerlendirilmek isteniyordu.

Meram’da Mustafa Yazlık ismi ağır bastığı için Mızrak’ı Karatay’a kaydırma düşüncesi olduğunu da bir grup partili arkadaştan öğrendim. Fakat Karatay’da Mehmet Hançerli’nin tecrübesine yetişebilecek aday şu an itibariyle görünmüyor.

Teşkilat bunu biliyor. Hançerli grubunda olanlar değişime kesinlikle karşı çıkıyorlar. Parti teşkilatı şu günlerde karar anlamında çok zor günler geçiriyor. İlçelerin karar aşamaları teşkilata geceleri bile uyku uyutmuyor diyebiliriz.

Bu noktada Tahir Akyürek faktörü de devreye giriyor. Akyürek’in Meram’da çalışmak istediği aday Mustafa Yazlık. Karatay konusunda ise henüz net bir şey yok. Karatay’da Hançerli’nin devam etme şansı da yüksek görülüyor.  Çünkü Tahir Akyürek’in Zekeriya Mızrak ile çalışma noktasında ilerleyen süreçte bazı sorunlar yaşayacağını düşünüyorum. Son zamanlarda Büyükşehir ile Karatay’ın ortak projeleri ve açılışlarda verilen görüntü itibariyle Akyürek’in tercihini Hançerli’den yana kullanacağını düşünebiliriz.

Ali Selvi Bey, her ne kadar Meram’a aday adayı olsa da kendisinin Konya Büyükşehir Meclisinde Başkan Vekili görevine getirileceğini düşünüyorum. Çünkü yeni Büyükşehir yasası kapsamında İlçeleri ve sorunları en iyi tanıyan bir isim. İl Genel Meclisi Başkanlığı yaptığı dönemden bu yana gezmediği ilçe, köy, basmadığı toprak kalmadı. Vatandaşın sorunlarını, altyapıyı iyi biliyor. Tahir Akyürek Başkan’ın akıl hocası olarak Yeni Büyükşehir yasasını sırtında taşıyacak gücü kendisinde görebiliyorum.

Partiye Belediye Başkanlığı için çok değerli isimler başvuruda bulundu. Bu aday adayı abiler, Konyamız için değer katacak fikir yapısına sahipler. Adaylık süreci sonrasında eğer bir kırılma söz konusu olmaz ise, Başkan adayı, aday adaylığı sürecindeki arkadaşlarıyla irtibatı koparmamalıdır. Çünkü her birisinden çok önemli projelerde istifade edebilir. Konyamız için herşeyin hayırlısını dileyelim. Umarım hepsinin sonunda kazanan Konya olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sami Gediz Arşivi
SON YAZILAR