Meram’da ‘Bayrak As’ kampanyası

Başkan Toru: Bayrak namusumuzdur
Meram’da ‘Bayrak As’ kampanyası

Terör saldırılarını protesto amacıyla ülke genelinde Türk Bayrağı asma kampanyasına destek artıyor. Meram Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından Evliya Çelebi Parkı’nda düzenlenen bayrak dağıtım programına katılan Başkan Fatma Toru, “Bayrak bizim için bir sembol değildir; bayrak vatan demektir, bayrak millet demektir, bayrak değerlerimiz demektir, bayrak bizim mukaddesatımızdır ve bayrak her şeyden önce bizim namusumuzdur. Onun için şu an dağıttığımız bayrakları hemşehrilerimizin en güzel yerlere asacaklarına inanıyorum” dedi.

“BAYRAĞIMIZ HEP YÜKSEKLERDE DALGALANACAK”
Meram Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından Evliya Çelebi Parkı’nda düzenlenen bayrak dağıtımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Programa katılan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “’Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır’, maalesef içinde bulunduğumuz günlerde şehit haberleriyle hepimizin yüreği dağlanıyor. Bizler Çanakkale ruhuna sahip bir millet olarak bayrağımızı her daim yükseklerde dalgalandırmaya alışkın bir milletiz. Yaşlısıyla, genciyle tüm vatandaşlarımız; evini, bahçesini, arabalarını bayraklarla donatmayı arzu ediyor. Biz de Meram Belediyesi olarak tüm mahallelerimizde balkonlarımızın, bahçelerimizin bayrakla donanması için hemşehrilerimize bayrak hediye etme kampanyası başlattık. Bugün de Evliya Çelebi Parkı’nda bu heyecanı yaşıyoruz” diye konuştu. 

“BAYRAK BİZİM NAMUSUMUZDUR”
“Bayrak bizim için bir sembol değildir” diyen Başkan Toru, konuşmasında şunları kaydetti: “Bayrak vatan demektir, bayrak millet demektir, bayrak değerlerimiz demektir, bayrak tarihte yaşadığımız deneyimler demektir, bayrak bizim mukaddesatımızdır ve her şeyden önce bayrak bizim namusumuzdur. Onun için şu an dağıttığımız bayrakları hemşehrilerimizin en güzel yerlere asacaklarına inanıyorum. Terör saldırılarında şehit düşen asker ve polislerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Devlet-i ebet için hep birlikte çalışacağız. Bu millette bu güç var. Şu an bu coşkuyu 3-4 yaşındaki çocuklarımızda bile görüyoruz. Rabbim, bu bayrağı yere düşürmesin. Millet olarak hep beraber bu bayrağın altında; huzur, saadet, kardeşlik, birlik, beraberlik ve ümmet olma bilinci içerisinde yaşamayı nasip etsin. Hemşehrilerimize, bayrağımıza sahip çıkmaları konusundaki hassasiyetlerinden dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum.” 

meram’da-‘bayrak-as’-kampanyasi-2.jpg