Meram’da caddeler güzelleşiyor

Meram Belediyesi, trafik açısından sıkıntılı cadde ve sokaklarda düzenleme çalışmalarını sürdürüyor.
Meram’da caddeler güzelleşiyor

‘Okullar bölgesi’ olarak bilinen, yaya ve trafik yoğunluğunun üst seviyede olduğu Pirebi Caddesi’ndeki altyapı çalışmalarından sonra sıcak asfalt kaplaması yapıldı.

Meram Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde asfalt kaplama, parke, bordür ve altyapı çalışmalarını hızlı bir tempo ile sürdürüyor.

Bu kapsamda yaya ve trafik yoğunluğu açısından ilçedeki önemli ana arterlerden biri olan Pirebi Caddesi’ndeki çalışmaları tamamladıklarını belirten Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Okullar bölgesinde yer alan Pirebi Caddesi, mevcut haliyle trafik ve yaya ulaşımı açısından sıkıntılı hale gelmişti. Eski asfalt kaldırılarak KOSKİ tarafından su ve kanalizasyon hatları yenilendikten sonra tretuvar ve asfalt çalışmalarına başladık. Bu cadde ile Serhat Sokak ve 26 Ağustos Sokak’ın kesiştiği bölgeye kavşak yaptık. Yolun genişliği de 7 metreden 11 metreye çıkarıldı. Bu caddedeki tüm çalışmaları tamamlayarak sıcak asfalt serimini de gerçekleştirdik. Şu anda bu caddemiz modern bir şekilde hizmet vermeye başlamıştır. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Başkan Toru; Büyük Aymanas, Loras ve Telafer mahallelerinde sathi kaplama, Gülbahçe ve Lalebahçe Mahallesi’nde de altyapı ve tretuvar çalışmalarının sürdüğünü sözlerine ekledi.