Meram’da dönüşüm çalışmaları devam ediyor

Konya'nın merkez Meram ilçesinde riskli alan ilan edilen Uluırmak Ali Hoca, Uluırmak Saka ve Dr. Ziya Barlas mahallerinde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor.
Meram’da dönüşüm çalışmaları devam ediyor

6306 sayılı yasa kapsamında Bakanlar Kurulu tarafından "Riskli alan" ilan edilen Uluırmak Ali Hoca, Uluırmak Saka ve Dr. Ziya Barlas Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında çalışmaların hızla devam ettiğini kaydeden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "Projenin 1. etabında çalışmalara yoğunluk verdik. Bu alanda anlaşmalar, tapu devirleri ve sözleşmeler itibariyle yüzde 40'ın üzerindeyiz. Hedefimiz 1. Etap'ta yıl sonuna kadar tahliyeleri bitirip 2017 başında ihale yaparak bölge sakinlerimizin bir an önce yeni evlerine kavuşmalarını sağlamaktır" dedi.

6306 sayılı yasa kapsamında "Riskli alan" ilan edilen Uluırmak Ali Hoca, Uluırmak Saka ve Dr. Ziya Barlas Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Başkan Fatma Toru, "15.2.2015 tarihinde belediyemizin müracaatı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Bakanlar Kuruluna havalesi üzerine Uluırmak Saka ve Uluırmak Ali Hoca Mahalleleriyle Dr. Ziya Barlas mahallemizin belli bir kesimi kentsel dönüşüm alanı ilan edilmişti. Toplamda 270 bin metrekareyi kapsayan dönüşüm alanında 610 parsel ve bin 66 parsel sahibi var. Kentsel dönüşüm alanında toplam 491 adet bina yer alıyor. Aynı bölgede açtığımız kentsel dönüşüm ofisinde 8 aylık zaman diliminde yürütülen çalışmalar neticesinde tüm sahanın yüzde 25'inin üzerinde anlaşma sağladık" dedi.

"İlk etapta yüzde 40'ın üzerinde anlaşma"

Kentsel dönüşüm projesinde Uluırmak Saka ve Uluırmak Ali Hoca Mahallesi'nin bir bölümünü kapsayan 1. Etap'ta çalışmalara yoğunluk verdiklerini kaydeden Başkan Toru, "Bu alanda anlaşmalar, tapu devirleri ve sözleşmeler itibariyle yüzde 40'ın üzerindeyiz. Bu etapta şu ana kadar 265 kişiyle anlaşma sağladık. Toplamda 130 parsel ile ilgili sözleşme imzalanmış oldu. 25 binanın yıkımı yapıldı. Halihazırda burada bulunan malikler, kiralık ev buldukça evlerini boşaltıp tahliye etmekte ve belediyemiz tarafından da Bakanlıkça daha sonra bize aktarılacak kira ödemeleri yapılmaya devam edilmektedir. Hedefimiz 1. Etap'ta yıl sonuna kadar tahliyeleri bitirip 2017 başında ihale yaparak bölge sakinlerimizin bir an önce yeni evlerine kavuşmalarını sağlamaktır" diye konuştu.

"Halkımızın yaşam standartlarını yükseltmeyi hedefliyoruz"

Belediye olarak şu ana kadar sadece kentsel dönüşüm çalışmaları değil aynı zamanda imar planlama çalışmalarıyla birlikte bölgenin sosyal donatı, yeşil alan ve ulaşım sorunlarına çözüm bulmak gayesiyle seferber olduklarını vurgulayan Başkan Fatma Toru, "Temel hedefimiz, halkımızın yaşam standardını yükseltmek, daha nitelikli ve sağlıklı bir çevrede yaşamını sürdürebilmesini sağlamaktır. Bu manada çalışmalarımız artarak devam edecek" ifadelerini kullandı.

Meram’da dönüşüm çalışmaları devam ediyor

Kaynak: