Meram’da dört dörtlük yaşam

Meram Belediyesi’nin 4 mahallenin sakinlerinin oylarıyla yapımına karar verdiği Rabia Spor Merkezi kelimenin tam anlamıyla bölgeye 4 4’lük kaliteli hizmet sunuyor.
Meram’da dört dörtlük yaşam

Rabia Spor Merkezi’nin 4 mahallede yaşayanların istekleri doğrultusunda yapıldığını söyleyen Rabia Spor Merkezi Müdürü Ümit Mete, “Meram Belediyemiz 2014 yılının sonunda 4 mahallemizde (Mehmet Vehbi, Saadet, Kurtuluş, Muradiye)bir plebisit çalışması yaptı. Bu çalışma ile bu mahallelerde de yaşayanlara ne tür bir hizmet istedikleri soruldu.  Gerçekleştirilen mini bir referandum neticesinde mahalle sakinleri yüzde 72 gibi yüksek bir oranda spor kompleksini tercih ettiler. Spor Kompleksinin dışında Aile Yaşam Merkezi’ne yüzde 16, Çocuk Parkı’na yüzde 6, Gençlik Merkezi’ne de yüzde 5 oy çıktı. Bu talepler neticesinde Rabia Spor Merkezi Meclisimizin ve Meram Belediye Başkanımızın aldığı kararla çok kısa bir sürede yapımı tamamlanarak 4 Nisan’da hizmete açıldı. Açılışının üzerinden henüz bir ay bile geçmemesine rağmen kayıtlarımız vatandaşımızın büyük bir teveccühü ile devam ediyor. Bunun yanında tesisimizin ismi de çok büyük anlam ifade ediyor. Bildiğiniz üzere Rabia’nın bizim açımızdan özel bir önemi var. Öncelikle Rabia; dördüncü demek. Bu tesis de dört mahallemizin ortak talebiydi. Yine tesisimizin açılışını da dördüncü ayın dördünde gerçekleştirdik.” dedi.

rabia-spor-merkezi-(2).jpg

“HAFTANIN 6 GÜNÜ HİZMET VERİYORUZ”

Rabia Spor Merkezi Konya’nın en büyük spor salonu konumunda bulunduğunu belirten Mete, “Tesisimizde 8’i spor hocası olmak üzere 20 personelle haftanın 6 günü sabah 07.00 ile 22.00 saatleri arasında hizmet veriyoruz. Spor Merkezi’mizde şu anda Konya’da hiçbir yerde olmayan fitness aletleri bulunuyor.  460’ar metre kareden oluşan bay ve bayan olmak üzere iki kapalı spor salonumuz bulunuyor. 16 metreye 8 metre ebatlarında ve 1.60 metre derinliğinde bir havuzumuz ve 70 santimetre derinliğinde bir de çocuk havuzumuz var. Pazartesi günleri tesisimizin temizlik ve bakımı yapıldığından kapalı oluyoruz. Havuzumuzdaki seansları da üç gün erkekler, üç gün de kadınlar olmak üzere ikiye böldük. Ayrıca havuzlarımızda hocalarımız ücretsiz yüzme dersleri veriyorlar. Tesisimizde temizliği de önemsiyoruz. Çünkü spor ve sağlık birbiri ile bağlantılı kavramlardır. Sağlığa giden yol da hijyen ve temizlikten geçiyor. Biz de hijyen ve temizlik kurallarına son derece dikkat ediyoruz.” ifadelerini kullandı. 

rabia-spor-merkezi-(1).jpg

“RABİA SPOR MERKEZİ AYNI ZAMANDA BİR AİLE YAŞAM MERKEZİ”

Rabia Spor Merkezi’nin hem bir spor merkezi hem de bir aile yaşam merkezi olarak kabul edileceğinin altını çizen Mete, “ Spor Merkezimizin çok farklı fonksiyonları bulunuyor. Kafeteryamız bir restoran kalitesinde hizmet vermektedir. Kafeteryamızın içinde bir de kütüphane köşemiz bulunuyor. Öğrencilerimiz de kafeteryamızı ve içindeki kütüphanemizi dilediklerince kullanabiliyorlar. Kafeteryamızdan sadece üyelerimiz değil dışarıdan vatandaşlarımız da istifade edebilmektedirler.  Spor Merkezimizin kafeteryamızda saç kavurmadan tutunda sporcu yiyeceklerine kadar her şeyi bulabilmeniz mümkündür. Hatta Ramazan ayında merkezimizde iftar ve sahurda yemek hizmeti vermeyi de düşünüyoruz. Ramazan ayı için üyelerimizden gelen talepleri değerlendiriyoruz. Bu kapsamda Ramazan ayında hizmet saatlerimizde de bir değişikliğe gidebiliriz. Meram Belediyesi için Rabia Spor Merkezi, spor tesisi işletmeciliğinde bir ilk olacak. İnşallah bu tesisi başarılı bir şekilde yürütürsek benzeri tesislerin de devamı gelecektir.” şeklinde konuştu. 

rabia-spor-merkezi-(3).jpg

“PİYASANIN ÇOK ALTINDA FİYATLARLA HİZMET VERİYORUZ”

Son olarak Rabia Spor Merkezi’nin işleyişi hakkında bilgi veren Mete,  “Merkezimize üye olan herkes belli bir plan, program çerçevesinde çalışmalarını yapıyor. Örneğin, fitness’a gelen üyelerimize öncelikle kendi adlarına bir kart açıyoruz. Sonrasında bu kartlarla bilgisayara veri girişi yapıyoruz. Tesisimizde vücut endeksimizi ölçen aletlerimiz var. Bu aletlerle üyelerimizin ölçümleri yapılarak, hocalarımız bir program hazırlıyor. Spor Merkezimize gelen herkes kendine verilen program çerçevesinde çalışmalarını devam ettiriyorlar. Tesisimizi bayan üyelerimiz de diledikleri gibi kullanabiliyorlar. Bayan üyelerimiz için alanlarında başarılı iki fitness hocamız var. Bu hocalarımızla birlikte 40 bayan üyemiz tek seansta aynı anda plates, step ve aerobik çalışması yapabiliyor. Yani günde yaklaşık 150 bayan plates, step ve aerobik yapabilme imkanına sahiptir. Meram Belediye Meclisi’mizin aldığı karar neticesinde bir yılık havuz ve fitness hizmetinin bedeli 750 TL olarak belirlendi. Bu fiyat aynı standartlardaki bir tesis ile karşılaştırıldığında oldukça cazip bir fiyattır. Sadece fitness tercih edenler için de 375 TL üyelik bedeli belirlendi. 3 aylık üyeliğin bedeli ise 100 TL’dir. Bu fiyatlar aynı zamanda Meram Belediyesi’nin gücünü gösteriyor.” diye konuştu.

rabia-spor-merkezi-(5).jpg

İSMAİL KOÇ / YENİ HABER GAZETESİ