Meram'da fırınlara ramazan denetimi

Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ramazan ayı nedeniyle ilçede faaliyet gösteren fırınlara yönelik denetimlerini artırdı.
Meram'da fırınlara ramazan denetimi

Zabıta ekiplerince yapılan denetime katılan Belediye Başkanı Fatma Toru, "Denetimleri hızlandırarak vatandaşlarımızın en sağlıklı ve en hijyenik gıdaya ulaşması noktasında azami gayret gösteriyoruz" dedi.

Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ramazan ayı öncesi hız verdiği denetimlerine ramazan içinde de devam ediyor. Akşam saatlerinde yapılan denetime Başkan Fatma Toru da katıldı.  İlçedeki fırınlarda yapılan denetimlerde; ruhsat, gramaj kontrolü, temizlik ve hijyen şartlarına uyulup uyulmadığı, un ve kullanılan katkı maddelerinin son kullanma tarihlerinin kontrolü yapıldı. Fırınların büyük çoğunluğunda hijyen ve temizliğe dikkat edildiği tespit edildi.

FIRINLAR HİJYEN KURALLARINA UYUYOR

Zabıta ekiplerinin, yıl içerisinde unlu mamul üretimi yapan fırınları rutin olarak denetlediğini ancak ramazanda bu denetimleri sıklaştırdıklarını vurgulayan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Halkımızın sağlıklı ve hijyenik bir ortamda üretilen ekmeğe ve pideye ulaşabilmesi adına ekiplerimiz denetimlerini hızlandırdı. Bu akşam da işletmelerimizi denetliyoruz.  Yaptığımız denetimlerde gayet temiz ve hijyenik bir ortamla karşılaştık. Denetimlerimiz kapsamında sadece sağlık ve hijyen kuralları değil aynı zamanda vatandaşımızın yediği ekmeğin gramajının kontrolü, çalışanların kılık kıyafetinin temizliği, üretilen teknenin temizliği, depolandığı ortamların temizliği değerlendiriliyor” dedi.  

DENETİMLER HIZLANDIRILDI

“Özellikle ramazan ayında işletme sahiplerimiz kendi evlerinde nasıl güvenilir ve sağlıklı gıdayı görmek istiyorsa kendi işletmelerinde de aynı özeni göstermeleri gerekiyor” diyen Başkan Toru, “Meram olarak bunun en üst düzeyde olduğuna inanıyoruz. Ekiplerimiz de bu denetimleri hızlandırarak vatandaşlarımızın en sağlıklı, en hijyenik gıdaya ulaşması noktasında azami gayret göstermektedir. Denetimlerimizde gerek gramaj gerekse hijyen konusunda eksikleri olan işletmelere gerekli ikazlarımızı yapıyoruz. İkinci denetimde aynı eksiklikler olması halinde de Kabahatler Kanunu’na göre gerekli ceza-i işlemler yapılacaktır. Gösterdikleri özen nedeniyle tüm işletme sahiplerimize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.