Meram’da geleneksel türküler yankılandı

Meram’da geleneksel türküler yankılandı

“Meram Aşkına Kültür, Sanat, Yaşam” programlarında bu kez “Konya Barana Havaları” yankılandı. Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu’nun birbirinden güzel Konya türkülerini seslendirdiği programda konuşan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Yoğun kültürel dezenformasyona tabi olduğumuz bir dönemde kültürümüzü tekrar yaşatma ve çocuklarımıza aktarmaya ihtiyacımız var” dedi.

Meram Belediyesi’nin düzenlediği “Meram Aşkına Kültür, Sanat, Yaşam” programları kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu sahne aldı. “Konya Barana Havaları” isimli programda Konya türküleri seslendirildi. Programda Konya kültürünün bir parçası olan Barana Geceleri de canlandırıldı.

Konevi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Konya Barana Havaları” programına Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Belviranlı, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, sanatçı Ahmet Özdemir ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şef Eyüp Görkem yönetimindeki koronun söylediği Konya türkülerine salondaki dinleyiciler alkışlarıyla tempo tuttu. TRT Avaz ekranlarından canlı yayınlanan programın sonunda Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, konuşma yaptı. 

_dsc8007.jpg

“MERAM, KÜLTÜR BAŞKENTİ OLMAYA ADAY”
Konya’nın kültürünü, türkülerini, sözleriyle ve oyunlarıyla icra eden sanatçılara teşekkür eden Başkan Fatma Toru, “Bize çok güzel anlar yaşattılar. Bizim dinlediğimiz sadece bir konser veya gösteri değildi. Aynı zamanda bizim kültürümüzün, kimliğimizin bugüne yansımasıydı. Bunu da çok güzel ifade ettiler” dedi.