Meram’da kardeşlik iftarları sürüyor

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, iftar programları kapsamında ilçenin yeni mahallelerinden Yeşiltekke, Çukurçimen, Çomaklar ve Sadıklarlı vatandaşlarla bir araya geldi.
Meram’da kardeşlik iftarları sürüyor

Meram Belediyesi tarafından Yeşiltekke İlkokulu bahçesinde düzenlenen iftar programına Başkan Fatma Toru, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar ile Yeşiltekke, Çukurçimen, Çomaklar ve Sadıklar mahallelerinden binlerce vatandaş katıldı.
İftar öncesinde tüm masaları ayrı ayrı ziyaret ederek vatandaşları selamlayan Başkan Toru, yaptığı konuşmada da Ramazanın önemine işaret ederek, “Ramazan demek birlik demek, beraberlik demek, kardeşlik demek, yardımlaşma demek. Ramazan-ı Şerif’te biz de arzu ettik ki bu mahallelerimizdeki kardeşlerimizle birlik ve beraberlik içerisinde iftar edelim. Rabbim bu birlik ve beraberliğimizi daim etsin” dedi.
Göreve geldikten sonra yeni mahallelerin öncelikli ihtiyaçlarına çözüm ürettiklerine dikkat çeken Başkan Fatma Toru, “Toplam 115 mahallemiz var, bu dört mahallemiz de yeni bağlanan mahallelerimiz arasında. Bu mahallelerimizin eksikliklerinin giderilmesiyle ilgili parke, bordür ve yeşil alan noktasında çalışmalar yaptık ve bu noktada seferber olmuş durumdayız. Yeşiltekke, Çukurçimen, Çomaklar ve Sadıklar’da köy içindeki parke bordür çalışmalarımız büyük ölçüde tamamlandı. Bunun haricinde her bir mahallemize çocuk oyun grubu kurduk. Muhtar konağı ve köy konağı ihtiyacı varsa bununla ilgili olarak da gerekli projelendirmeleri yapıyoruz” diye konuştu.

meram’da-kardeslik-iftarlari-suruyor-2.jpg

“HEP BİRLİKTE DUA EDELİM”
Türkiye’nin de içinde bulunduğu İslam coğrafyasının Ramazan ayına rağmen kan, gözyaşı ve zulüm içerisinde olduğuna dikkat çeken Başkan Toru, “Ümmetin, coğrafyamızın huzura ermesi, sağlık ve esenliğe kavuşması için hep birlikte dua edelim. Ülke olarak da kritik bir eşikten geçiyoruz. Güçlü bir Türkiye’yi küresel sistem istemiyor ve terörle terbiye edilmek isteniyor. Bizler uyanık oldukça, birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettikçe hiçbir güç ülkemizin bileğini bükemez” ifadelerini kullandı.