Meram’da son iftar sofrası Sağlık Mahallesi’nde kuruldu

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi’nin ilçeye yeni bağlanan mahallelerde düzenlediği iftar sofralarının sonuncusu Sağlık Mahallesi’nde kuruldu.
Meram’da son iftar sofrası Sağlık Mahallesi’nde kuruldu

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi’nin ilçeye yeni bağlanan mahallelerde düzenlediği iftar sofralarının sonuncusu Sağlık Mahallesi’nde kuruldu. 
Meram Belediyesi, Sağlık Mahallesi’nde iftar yemeği verdi. İftar yemeğine Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ile birlikte meclis üyeleri, başkan yardımcıları, daire müdürleri, AK Parti Meram İlçe Teşkilat üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İftar sonrası vatandaşlara hitap eden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Cumhurbaşkanlığı seçimine değindi. Başkan Toru, “Ramazan’ın son günlerinde sizlerle beraber olduk. Rabbim Ramazan ayı boyunca tuttuğumuz oruçları, yaptığımız ibadetleri kabul, günahlarımızı affetsin. İnşallah hep beraber kurtuluşa erenlerden olalım. Şu anda Filistin’de, Irak’ta ve tüm İslam coğrafyasında pek çok Müslüman kardeşimiz zulüm ve işkence altında. Maalesef bundan dolayı bu Ramazan ayı buruk geçti. Ramazan’ın son günlerinde zulüm gören kardeşlerimizin en kısa sürede kurtuluşa, barışa, sulha, sağlık ve esenliğe kavuşmaları için dua edelim” dedi.

“İKİ BAYRAMI BİRLİKTE YAŞAYACAĞIZ”
Türkiye olarak farklı bir süreçten geçildiğini ifade eden Başkan Toru, “Şu anda yeni Türkiye’nin inşası söz konusu. Türkiye ve Türk milleti olarak, köklü bir geçmişten geliyoruz. İnşallah hep birlikte bu zorlukların da üstesinden geleceğiz. Ramazan Bayramı’ndan sonra Türkiye’de ilk defa Cumhurbaşkanımızı milletin iradesiyle seçmiş olacağız. Böylelikle hem demokrasi bayramını, hem de Ramazan Bayramı’nı birlikte yaşama imkanına kavuşacağız. Rabbim inşallah kendisini ispatlamış, duruşuyla, azmiyle, kararlılığıyla, dünya lideri olmuş, Ortadoğu’nun ve Türkiye’nin lideri Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Cumhurbaşkanlığı makamına oturmayı nasip eder. Bu noktada Sağlık Mahallesi sakinlerimizden büyük destek alacağımıza inanıyoruz. Çünkü yerel seçimlerde biz sizin verdiğiniz desteği gördük. Size bu noktada müteşekkiriz. Aynı desteği Cumhurbaşkanlığı seçiminde de bekliyoruz. Çünkü Cumhuriyet’in kurulduğu günden bugünlere darbelerle, muhtıralarla, bir takım zorluklarla geldik. Türkiye, şaha kalktı, koşmaya başladı. Şu anda maalesef Türkiye’nin yürüyüşüne engel olmak ve diz çöktürmek isteyenlerle, dik duruşun bir savaşı var. Türk milleti olarak bizler de 2023 hedefine koşacak şekilde gereken desteği vereceğiz. 2023, inşallah İslam coğrafyasında Türk milletinin hakim olduğu bir dönem olacak. Buna hepimiz yürekten inanıyoruz. Bunun için çalışıyor, çaba ve gayret serf ediyoruz” diye konuştu.

“YENİ MAHALLELERDE ÇALIŞMALARA BAŞLADIK”
Meram’ın her yerine hizmet götürmek için çalıştıklarını belirten Başkan Toru, “Yerel yönetim olarak sınırlarımız büyüdüğü için, şu anda bir geçiş dönemi yaşıyoruz. Seçim öncesi dönemle, şu an arasında üç kat büyüyen bir fark var. 28 yeni mahallemiz oldu. Biz ekibimizle birlikte bize yeni bağlanan 28 mahallemizin sorunlarını, eksikliklerini tespit ettik. Plan ve program dahilinde sizlere en iyi hizmeti vermek üzere çalışmalarımıza da başladık. İnşallah karşılıklı anlayış çerçevesinde en güzel hizmetleri sizlere getirmenin gayreti içerisinde olacağız. Şimdiden hepinizin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor, hayırlı bayramlar diliyorum” ifadesini kullandı.