Meram’da tiyatrolu aile akademisi

Meram Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından, toplumun çekirdeğini oluşturan aile kurumuna yönelik aile akademisi eğitim seminerleri başlıyor.
Meram’da tiyatrolu aile akademisi

Meram Belediyesi tarafından kısa bir süre önce hizmete açılan Altuncan Hatun Aile Yaşam Merkezinde faaliyetlerini sürdüren Kadın ve Aile Müdürlüğü, toplumun temel yapı taşı olan aile kurumunu güçlendirmeye yönelik eğitim faaliyetlerine hız verdi. Bu kapsamda planlanan tiyatrolu aile akademisi eğitim seminerleri başlıyor.

EĞİTİM PROGRAMLARI ŞÖYLE:

Yunus Emre Mahallesi – Alavardı Mahallesi

26 Nisan Çarşamba     Saat:14.00         Yer: Altuncan Hatun Kabul Salonu

Pirebi Mh. – Aksinne Mh. – Abdülaziz Mahallesi

4 Mayıs Perşembe     Saat:14.00    Yer: Mümtaz Koru İmam Hatip Ortaokulu

Gödene Mahallesi

8 Mayıs Pazartesi     Saat:14.00    Yer: Gödene Bilgi Merkezi

K.Kovanağzı Mh. – B. Kovanağzı Mh.

11 Mayıs Perşembe     Saat:14.00    Yer: Ali Taşoluk İlkokulu

Meram Belediyesi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bireyleri ve toplumu bir arada tutan aile kurumu, hoşgörü, sevgi ve karşılıklı anlayış çerçevesinde yetişen bireyler, güçlü toplum olmanın temel esasıdır. Göç ve kentleşme, kültürel değerlerdeki aşınma, bireyselleşmenin artması, aile eğitimindeki eksiklikler, yeni iletişim teknolojileri gibi nedenlerle, aile üyeleri arasındaki iletişim azalmış, boşanmalar artmış, tek ebeveynli ailelerin oranı yükselmiş ve aile kurumu zayıflamaya başlamıştır. Bu programla, Türkiye’nin ekonomik ve sosyal gelişmesini desteklemek üzere dinamik nüfus yapısının korunması, aile kurumunun güçlendirilmesi ve böylece sosyal refah ve sosyal sermayenin artırılması amaçlanmaktadır.