Meram’da yol genişletme çalışmaları sürüyor

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi, ilçenin farklı mahallelerinde yol genişletme ve düzenleme çalışmalarını sürdürüyor.
Meram’da yol genişletme çalışmaları sürüyor

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi, ilçenin farklı mahallelerinde yol genişletme ve düzenleme çalışmalarını sürdürüyor.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Toprak Sarnıç Mahallesi İki Çay Arası Caddesi'nde sürdürülen yol genişletme çalışmalarını denetledi. Her geçen gün artan araç sayısıyla birlikte yollarda da düzenleme yapılmasının zorunlu hale geldiğini belirten Belediye Başkanı Fatma Toru, "Meram'da pek çok yerde yol genişletme çalışmalarımız devam ediyor. Bu caddelerden biri de Azerbaycan Caddesi'ni Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlayan İki Çay Arası Caddesi. Genişliği yer yer 5-6 metre olan bu cadde üzerindeki kanallar KOSKİ tarafından yer altına alındıktan sonra bahçe duvarlarını da yaparak yolun genişliğini ortalama 10 metreye çıkarmış olduk. Toplu ulaşım araçları ve otobüslerin de rahat bir şekilde işleyebileceği, ambulansların da hastaneye hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlayacak şekilde yol genişletme çalışmalarımızı burada yaptık. Asfaltını da en kısa süre içinde dökerek vatandaşlarımızın daha geniş ve daha düzgün bir yola kavuşmalarını sağlamış olacağız" dedi.

iha-20170726aw132506-2-t.jpg

"Asfalt rekorunu 1,5 katına çıkardık"

Meram'ın farklı bölgelerinde fen işleri çalışmalarının yoğun bir tempoyla devam ettiğine dikkat çeken Başkan Toru, "Bu caddeyle birlikte Harmancık Caddesi, Pirhasan Caddesi, Yorgancı Caddesi, Hasanköy Caddesi gibi pek çok caddede hem imara uygun bir şekilde yol genişletme hem de asfaltlama çalışmalarını eşgüdüm içerisinde sürdürüyoruz. Temmuz ayı sonu itibariyle geçen yılki asfalt rekorunun 1,5 katına ulaştık. Sadece asfalt rekoru değil, asfaltın kalitesi, altyapı kalitesi, parke ve bordür kalitesiyle beraber Meram'da standardı her geçen gün yükseltmeye devam ediyoruz. Bu arada vatandaşlarımız da çalışmalardan duydukları memnuniyeti iletiyorlar. Yol genişletme çalışmalarımızda ekiplerimize yardımcı olan tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Başkan Toru, yol genişletme çalışmalarını incelerken cadde üzerindeki vatandaşlarla da sohbet etti.