Meramlı Nazmiye tarih yazdı

Meram Belediyesporlu milli halterci Nazmiye Muslu Muratlı, Rio 2016 Paralimpik Oyunları'nda dünya rekoru kırdı.
Meramlı Nazmiye tarih yazdı

41 kg'da mücadele eden Muratlı, 104 kilo kaldırarak dünya rekoru kırdı ve ülkemize ilk altın madalyasını kazandırdı. Milli sporcumuz, Paralimpik'te üst üste altın madalya kazanan ilk Türk sporcu olarak da tarihe geçti.

2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda halter 41 kg'da mücadele eden Meram Belediyesporlu Nazmiye Muslu Muratlı, 104 kilo ile altın madalya kazanırken, dünya rekoru da kırdı.

nazmiye-muslu-muratli--(2).jpg

Brezilya'nın Rio de Janerio kentindeki oyunların halter kategorisinde 41 kg'da Meram Belediyespor’un milli sporcusu Nazmiye Muslu Muratlı podyuma çıktı. Milli halterci, 104 kg kaldırarak altın madalya kazanırken, dünya rekorunun sahibi oldu. Nazmiye ayrıca, Paralimpik'te üst üste altın madalya kazanan ilk Türk sporcu olarak da tarihe geçti. Meram Belediyesporlu bir diğer milli halterci Sibel Çam ise Cumartesi günü podyuma çıkacak.

nazmiye-muslu-muratli--(3).jpg

“SPORCUMUZ İLE GURUR DUYUYORUZ”

Meram Belediyesporlu Nazmiye Muslu Muratlı’yı başarısından dolayı tebrik eden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Sporcumuz Nazmiye Muslu Muratlı, Rio’da kazandığı altın madalyayla zor günlerden geçen ülkemizi bir nebze de olsa mutlu etti. 2012 Londra Paralimpik Oyunları’nda rekor kırarak altın madalya kazanan sporcumuz, 2016 Rio Paralimpik Oyunları’nda da yine rekor kırarak aynı başarıyı gösterdi. Kendisi ile Meram ailesi olarak gurur duyuyor, başarılarının devamını temenni ediyorum. Diğer sporcumuz Sibel Çam’a da Cumartesi günü çıkacağı karşılaşmada başarılar dilerim.” şeklinde açıklamalarda bulundu. 

nazmiye-muslu-muratli--(5).jpg