Mercedes 122 yaşında

1897 yılında Fransa'nın Nice kentinde yaşayan Avusturyalı tüccar ve Avusturya Nice Başkonsolosu Emil Jellinek, Gottlieb Daimler'in fabrikasını ziyaret ederek bir otomobil satın aldı.
Mercedes 122 yaşında

Uluslararası finans dünyası ve aristokrasi ile iyi ilişkiler içinde olan Jellinek, Daimler otomobili ile Fransız Rivierasında büyük ilgi topladı. Daha sonra Jelinek 1899'da 23 beygir gücünde motorla donatılmış bir Daimler yarış otomobiline büyük kızı Mercedes'in adını vererek bu araçla Nice'de bir yarışa katılır ve birinci oldu. Bu başarıdan sonra Jelinek, Daimler fabrikasına 36 otomobil sipariş verdi ve bu araçların Mercedes adını taşımalarını şart koştu. Emil Jelinek'in elde ettiği satış başarısı üzerine Daimler, 31 Mart 1901 yılından itibaren ürettiği araçları "Mercedes" olarak adlandırmaya karar verdi.

mercedes-120-yasinda-2.jpg

23 Haziran 1902 tarihinde Mercedes marka adı olarak tescil edildi. 26 Eylül 1902 tarihinden itibaren de kanunlarca koruma altına alındı. Böylelikle Mercedes’in macerası başladı. Mercedes, aslında İspanyolca konuşulan ülkelerde kullanılan bir kadın ismidir. İspanyolca anlamı ise mars gezegeni anlamına gelmektedir.

•MACİT ULUÇAMLIBEL

Etiketler :