Merkel, Başbakan Yıldırım'a taziyelerini iletti

Almanya Başbakanı Merkel, Başbakan Yıldırım'a taziyelerini iletti
Merkel, Başbakan Yıldırım'a taziyelerini iletti

Almanya Başbakanı Angela Merkel, teröre karşı mücadelede Türkiye'nin yanında olduklarını bildirdi.

Merkel, Gaziantep'teki terör saldırısı dolayısıyla Başbakan Binali Yıldırım'a taziye mektubu gönderdi.

Mektubunda, terör saldırısını en sert şekilde kınadığını belirten Merkel, şunları kaydetti:

''Sayın Başbakan, Gaziantep'teki dün kına gecesinde meydana gelen saldırıyı dehşet içinde haber aldım. Yine masum erkekler, kadınlar ve çocuklar bu korkunç ve korkak saldırının kurbanları oldular. Bu saldırıyı en sert şekilde kınıyorum. Düşüncelerimiz hayatını kaybedenler ve aileleriyle beraber. Sizden ricam aile yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifa dileklerimizi iletmenizdir. Federal hükümet olarak teröre karşı mücadelede Türkiye'nin yakın bir şekilde yanında olduğumuzun teminatını veriyorum.''

- İspanya'dan kınama

İspanya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İspanya, Türkiye'nin güneydoğusundaki Gaziantep kentinde cumartesi akşamı meydana gelen ve en az 50 kişinin ölümüne 94 kişinin yaralanmasına neden olan korkunç terör saldırısını en güçlü şekilde kınamaktadır." ifadesi kullanıldı.

Terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına en derin başsağlığı dileğinde bulunan İspanya hükümeti, ayrıca Türkiye'deki resmi otoriteler ve Türk halkıyla dayanışma içinde olduğunu vurguladı.

 

Kaynak: