Merkel: “Erken uyarı sistemine ihtiyaç var”

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkesindeki saldırıların ardından ilk kez düzenlenen basın toplantısında erken uyarı sistemine ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.
Merkel: “Erken uyarı sistemine ihtiyaç var”

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkesinde son dönemlerde mülteciler tarafından gerçekleştirilen saldırıların ardından ilk kez basın toplantısı düzenledi. Başkent Berlin'deki toplantıda basın mensuplarının da sorularını yanıtlayan Merkel, saldırıların engellenebilmesi için "erken uyarı sistemine" ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Alman Başbakan, Avrupa'daki son saldırılara karşılık saldırı girişimlerinden önce kapsayıcı incelemelerin yapılması gerektiğini kaydetti. Merkel bilgi paylaşımı, internet üzerinden silah satışı ile mücadele ve saldırılara karşı güvenlik müdahalelerinin iyileştirilmesi konularında yeni önlemler alınabileceğini kaydetti. Barbar saldırıları çözmek ve bu saldırıların arakasında kim varsa bulunup adalete teslim edilmesi için her şeyin yapılacağını söyleyen Merkel, Almanya'nın saldırılarda hayatını kaybedenlerin yanı sıra ailelerine ve diğer mültecilere de minnettar olduğunu ifade etti. Güvenliğin sağlanması için elden gelen her şeyi yapacaklarını bildiren Merkel, Almanya'nın ilkelerine bağlı kalacağını sözlerine ekleyerek, hak eden herkesin korunacağı sözünü verdi.

Merkel uyguladığı mülteci politikasını savunarak, mülteci politikasının değişmesi yönündeki talepleri sert bir biçimde reddetti. Şansölye Merkel, zulüm ve savaştan kaçmanın korunması gerektiği bir hak olduğunu belirtti.

Almanya'nın Ansbach kentinde düzenlenen festivalde gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında 15 kişi yaralanmıştı. Saldırganın Suriye'den geldiği açıklanmıştı. 18 Temmuz'da da Würzburg kentinde de Afgan sığınmacı balta ile trendeki yolculara saldırmış, çok sayıda vatandaşı yaralamıştı.

Merkel: “Erken uyarı sistemine ihtiyaç var”

Merkel: “Erken uyarı sistemine ihtiyaç var”

Kaynak: