Merkel'den iddialı çıkış! Terk ederiz

Almanya Başbakanı Merkel, İncirlik üssündeki Alman askerleri için Alman milletvekillerine ziyaret izni verilmemesi durumunda İncirlik'ten ayrılmak zorunda kalacaklarını söyledi.
Merkel'den iddialı çıkış! Terk ederiz

Başbakan Merkel, Brüksel'deki yeni NATO karargahında düzenlenecek Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı girişinde basına açıklamalarda bulundu.

MERKEL: "AÇIKÇA SÖYLEYECEĞİM, AKSİ TAKDİRDE İNCİRLİK'İ TERK ETMEK ZORUNDAYIZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İncirlik üssünde görevli Alman askerlerinin Federal Meclis milletvekilleri tarafından ziyaret edilmesi konusunda görüşeceğini belirterek, "Türkiye Cumhurbaşkanı ile yapacağım görüşmede, bizim için bunun kaçınılmaz olacağını açıkça söyleyeceğim. Çünkü biz bir parlamento ordusuna sahibiz. Askerlerimizin Federal Meclis üyeleri tarafından ziyaret edilebilmeleri gerekir. Aksi takdirde İncirlik'i terk etmek zorundayız. Ziyaretler Alman ordusunun faaliyetleri için esas teşkil etmektedir" şeklinde konuştu.

MERKEL "NATO'NUN DEAŞ KARŞITI KOALİSYONA KARTILMASINDAN MEMNUNUZ"

NATO'nun ve AB'nin de terör örgütü DEAŞ karşıtı koalisyona katılma kararından memnuniyet duyduğunu ifade eden Merkel, Almanya'nın bu konuda görevini fazlasıyla yerine getirdiğini, diğer ülkelerin de koalisyona ne şekilde katkı yapabileceğini düşünmesi gerektiğini vurguladı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in de Almanya'nın savunma bütçesini artırmasını memnuniyetle karşıladığını aktaran Merkel, ülkesinin şu an için ittifaka yönelik katkılarını artırmayacağını sözlerine ekledi.