Merkel'den sığınmacı akınına karşı Afrika atağı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Afrikalı sığınmacıların Avrupa'ya göçünü azaltabilmek amacıyla sorunların yerinde çözülmesini hedefliyor.
Merkel'den sığınmacı akınına karşı Afrika atağı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 5 yıl aradan sonra hafta başında Mali, Nijer ve Etyopya'yı kapsayan 3 günlük Afrika gezisinde, sığınmacı sorununun yerinde nasıl çözülebileceği konusunda görüşmeler yaptı. Merkel, Mali, Nijer ve Etyopya'da sığınmacıların Avrupa’ya gelişinin durdurulması yönünde görüşmelerde bulunarak adeta Afrika'dan Avrupa'ya göçüp sığınmak isteyenlere evinizde kalın mesajı verdi.

Merkel özellikle Nijer'in sahra altı ülkelerden Afrikalı sığınmacıların Avrupa'ya ulaşabilmek için kullandıkları önemli bir transit ülke olduğunun farkında olarak özellikle bu ülke ile ekonomik ilişkileri geliştirmek ve kalkınma projelerini desteklemek istiyor.

Angela Merkel, her fırsatta dile getirdiği ve övdüğü Türkiye ile AB arasında imzalanan sığınmacı anlaşmasına benzer bir anlaşmanın Afrika ülkeleri ile de yapılmasını amaçlıyor. Merkel bu nedenle Afrika ülkelerine finansal yardımlar yaparak ülkelerde meslek eğitimi ve diğer konularda gelişme sağlanmasını hedefliyor.