Merkez Bankası'ndan önemli açıklama!

Merkez Bankası'nın ocak toplantı tutanakları yayınlandı. Tutanaklarda finansal koşullardaki sıkılığın etkisiyle iktisadi faaliyetteki yavaşlamanın sürdüğüne dikkat çekildi.
Merkez Bankası'ndan önemli açıklama!

Merkez Bankası, ithal girdi maliyetleri ve iç talep gelişmelerine bağlı olarak enflasyon görünümünde bir miktar iyileşme gözlenmesine karşın, "fiyat istikrarına yönelik risklerin devam ettiği" uyarısı yaptı.

Merkez Bankası’nın Para Politikası Kurulu Toplantı Özetleri’nde, "İthal girdi maliyetleri ve iç talep gelişmelerine bağlı olarak enflasyon görünümünde bir miktar iyileşme gözlenmekle birlikte fiyat istikrarına yönelik riskler devam etmektedir" denildi ve eklendi:

"Merkez Bankası fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki bütün araçları kullanmaya devam edecektir. Enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları, para politikası kararlarının gecikmeli etkileri, maliye politikasının dengelenme sürecine vereceği katkı ve enflasyonu etkileyen diğer unsurlardaki gelişmeler yakından izlenerek ihtiyaç duyulması halinde ilave parasal sıkılaştırma yapılabilecektir."