Mersin Şehir Hastanesi'nde sona gelindi

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, yaklaşık 370 bin metrekare kapalı alana sahip Mersin Şehir Hastanesi'nin eylül veya ekim ayında açılacağını söyledi.
Mersin Şehir Hastanesi'nde sona gelindi

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, yaklaşık 370 bin metrekare kapalı alana sahipMersin Şehir Hastanesi'nin eylül veya ekim ayında açılacağını söyledi.

Elvan, Mersin Şehir Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu ve işçilerle bir süre sohbet etti.

Hastanedeki örnek odaları gezen Elvan, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, ramazan ayında çok önemli bir ziyaret gerçekleştirdiklerini ve şehir hastanesinin saha çalışmasını yerinde incelediklerini belirtti.

Mersin Şehir Hastanesi'nin tamamlanma aşamasına geldiğini anlatan Elvan, şöyle konuştu:

"Mersin Şehir Hastanesi, Türkiye'nin hizmete girecek ilk şehir hastanesi olacak. Yaklaşık 370 bin metrekare kapalı alana sahip. Gözünüzde canlandırabilmeniz için şunu söyleyeyim, Antalya Havalimanı terminal binalarının aşağı yukarı 5 katı. İzmir'deki yeni yapmış olduğumuz terminal binalarının aşağı yukarı 2,5 katı büyüklüğünde ve Türkiye'nin açıldığı anda en büyük hastanesi konumunda olacak. Bu hastanemizde bin 294 yatak kapasitesi olacak. Bunun yüzde 70'i tek kişilik oda olacak. Kalan yüzde 30'u da çift kişilik olacak. Aşağı yukarı bu projenin yapımına 2015 yılının başında başladık. Önümüzdeki 45 gün içerisinde tüm teknik yapım çalışmaları tamamlanacak ve 1 Ağustos tarihi itibarıyla hastanemize yerleştirilmiş makine, teçhizat ve donanımların testleri başlanacak. Aşağı yukarı 2 ay gibi bir süreç içerisinde bu test çalışmaları da tamamlanacak. Dolayısıyla inşallah eylül ayının sonu veya ekim ayı başında hep birlikte Türkiye'mizin ve Mersin'imizin ilk şehir hastanesini açacağız."

Elvan, Ankara'da Bilkent ve Etlik'in yanı sıra diğer illerde de devam eden şehir hastanesi projelerinin olduğunu hatırlattı.

Elvan, şehir hastanelerinin kurulmasına öncülük eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da teşekkür ederek, "Ben Plan Bütçe Komisyonu Başkanlığı dönemimden biliyorum bizatihi yasal düzenlemeleri takip eden ve şehir hastanelerinin Türkiye'ye katacağı değeri bizlere defalarca anlatan Sayın Cumhurbaşkanı'mıza teşekkür etmek istiyorum." dedi.