Mersina Halk Oyunları Prag’da ödül ile döndü

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi Mersina Halk Oyunları Topluluğu, Çek Cumhuriyetini başkenti Prag'da 14-17 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen IFDF...
Mersina Halk Oyunları Prag’da ödül ile döndü

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi Mersina Halk Oyunları Topluluğu, Çek Cumhuriyetini başkenti Prag'da 14-17 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen IFDF Praque-Czech Republic Festivali'nden ödül ile döndü.

Prag'da düzenlenen festivale yaklaşık 9 ülke katıldı. Türkiye'den ise 2 ekibin katıldığı organizasyona Mersina Halk Oyunları damga vurdu. Katıldıkları organizasyonda hem ülkemizi hem de Mezitli'yi tanıtan ekip, halk oyunlarında birincilik elde ederek başarılarına bir yenisini daha ekledi. Festival sonrası Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ı makamında ziyaret eden Mersina Halk Oyunları Topluluğu, kazandıkları birincilik sertifikasını Başkan Tarhan'a takdim etti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Başkan Tarhan, "Son dönemlerde ülkemizde yaşanan üzücü olayların arasında bizleri en iyi şekilde temsil eden Mersina Halk Oyunları ekibine teşekkürlerimi ilettim. Böylesi güzel çalışmalarımız ilçemizin ve ülkemizin tanıtılmasında büyük katkı sağlamaktadır. Bizler de kültürel değerlerimizin güçlenmesi adına katkı sağlayan bu tarz etkinliklerimize desteklerimizi her fırsatta devam ettireceğiz" dedi.

Mersina Halk Oyunları Prag’da ödül ile döndü

Kaynak: